1370 huishoudens besparen jaarlijks honderden euro’s op energie dankzij succesvolle actie

Met de actie ‘Gratis hulp bij energie besparen’ heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de energierekeningen van huishoudens met een smalle beurs met honderden euro’s per jaar weten te verlagen. Hierbij was het doel om minimaal 1250 huishoudens te helpen. Dat doel is overtroffen: maar liefst 1370 huishoudens zijn geholpen.
“Als wethouder heb ik deze actie persoonlijk meegemaakt en ik ben heel blij en verrast dat we zelfs 120 huishoudens extra hebben kunnen ondersteunen! Het is een mooie mijlpaal in onze inzet voor de gemeenschap,” aldus wethouder Jan Leendert van den Heuvel.

Lagere energiekosten en verminderde CO2-uitstoot

Tot en met eind februari 2024 klopten energiecoaches van Klimaatroute (energieklussers) huis aan huis bij inwoners aan. Het merendeel hiervan betrof huishoudens in huurwoningen. Tijdens een huisbezoek gaven zij deze inwoners gratis advies en brachten zij kleine energiebesparende producten aan in de woning. Bijvoorbeeld tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie. Zowel het advies, als de producten en het aanbrengen ervan was gratis.  

Met deze energiebesparende producten kan een huishouden jaarlijks tot 450 euro besparen op energiekosten en wordt CO2-uitstoot beperkt. We hebben meerdere positieve reacties van inwoners mogen ontvangen, zoals van meneer Boer uit Reeuwijk-Brug:

“Ik heb een deskundige man over de vloer gehad die mij goed heeft geholpen. Naast praktische tips om energie te besparen, heeft hij ook een aantal producten in mijn woning aangebracht. Hij heeft onder andere lampen vervangen en ventilatoren onder de verwarming geplaatst. Een goede actie vanuit de gemeente dit!”

Het Gemeentelijk Isolatie Programma

De actie ‘Gratis hulp bij energie besparen’ is onderdeel van het Gemeentelijk Isolatie Programma en is gefinancierd met subsidies vanuit het Rijk.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank