1e familiedag Van der Neut

Op 27 mei jl. organiseerde de familiestichting van der Neut haar eerste bijeenkomst in het Evertshuis te Bodegraven.
Belangstellenden werden getrakteerd op enkele lezingen in relatie tot de geschiedenis van de Van der Neut’en. Volgens archivaris Rob Alkemade zou je kunnen zeggen dat Bodegraven de bakermat is van de familie Van der Neut. We beschikken over data van diep in de 16e eeuw. Tevens werd inzage gegeven over de opbouw en samenstelling van de stamboom aan de hand van familieleden, woonachtig in Canada en Zuid Afrika die wegens vakantie in Nederland waren.

De voorzitter van de familiestichting verzamelt al sinds de jaren 80 data die verband houden met de familienaam. Ieder kwartaal geeft zij een kroniek uit (Nederlands, Engels en Portugees) met o.a. anekdotes uit het verleden afgewisseld met nieuws uit het heden. Een hele klus, maar o zo interessant, aldus Willem van der Geest.

Het verzamelen, controleren en verwerken van gegevens is geen onemanshow. Het is een collectieve prestatie waaraan wereldwijd Van der Neut’en hun steentje bijdragen.

Wij streven ernaar om als vraagbaak te worden gezien, zodat iedereen die iets wil weten over deze familienaam bij ons terecht kan. Weten we het (nog) niet, dan gaan wij op onderzoek uit. Kijk voor meer informatie op www. familiestichtingvanderneut.nl of volg ons op Facebook. Wil je gratis onze kroniek ontvangen, laat het ons weten.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank