4 mei herdenking in Bodegraven

Op zaterdag 4 mei 2024 zal ook in Bodegraven de jaarlijkse dodenherdenking worden georganiseerd. De bijeenkomst vindt plaats bij het monument op de algemene begraafplaats Vredehof aan de Noordzijde. Het programma begint om 19:30 uur en de toegang is vrij.   
Tijdens de herdenking worden de namen van alle Bodegraafse oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereld Oorlog genoemd door Cock Karssen. Bastiaan Meijer verzorgt een vertelling en Rob van der Moolen draagt de gedichten voor. Pieter de Jong (piano) en Gerard Bakker (klarinet) verzorgen de muzikale omlijsting. Astrid van der Wals speelt het taptoe-signaal.

Aansluitend vindt in het Evertshuis het vervolg van de herdenking plaats. De Joodse schrijfster Ida Vos schreef het waargebeurde ‘Wie niet weg is wordt gezien’. In de gelijknamige en hierop gebaseerde voorstelling, vertelt haar zoon Bert Vos (samen met de musici van The Klezmer Society) het oorlogsverhaal van zijn Joodse familie, en zijn eigen verhaal als kind van Joodse onderduikers tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Aanvang 20:45u, toegang is vrij. 


Op 4 mei 2024 worden door de Stichting 4 mei herdenking Bodegraven bloemen gelegd bij:
– het monument op de algemene begraafplaats Vredehof aan de Noordzijde; 
– het monument voor de familie Gans aan de Emmakade; 
– de herinneringsplaquette voor Siem van Veen in het voormalig stationsgebouw;
– het 4 mei monument op het Raadhuisplein.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.viermeiherdenkingbodegraven.nl

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank