4 November én de rest van het jaar: kledinginzameling

Ongetwijfeld heeft u, in deze gure herfstperiode, uw warme kleding weer aan. Maar heeft u uw zomerkleding al opgeruimd? Vrijdag 4 november kunt u uw zak met textiel aan de straat zetten.
Sympany zamelt in Bodegraven-Reeuwijk gedurende het hele jaar textiel in via textielcontainers. Dat gaat goed: we hebben in onze gemeente bijna geen vervuiling in de textielcontainers! Om het u extra gemakkelijk te maken, haalt Sympany daarnaast uw zakken met oude kleding ook vier keer per jaar huis-aan-huis op. Vrijdag 4 november kunt u uw textiel buiten zetten, waarna het in de loop van de dag opgehaald wordt. Met het pakketje met reclamefolders ontvangt u een Sympany-sticker in de brievenbus. Krijgt u geen reclamefolders in de brievenbus? De Sympany-sticker is ook te downloaden vanaf sympany.nl/huis-aan-huis-inzameling. Op de sticker staat wat u aan textiel mag aanbieden. Plak de sticker duidelijk zichtbaar op uw zak met kleding en zet deze vrijdag 4 november voor 9.00 uur aan de straat.

Meer dan alleen kleding welkom

Naast kleding is ook bedtextiel welkom, schoenen (graag per paar samengebonden met de veters of een elastiek), woontextiel en kledingaccessoires.

Zorg dat u uw textiel goed verpakt in de container stopt, zodat het is beschermd tegen vuil en vocht. Textiel dat nat of vies is, hoort niet in de textielcontainer, maar bij het restafval.

De dichtstbijzijnde container vindt u via sympany.nl of bel 030-6568743.

Bron: Gemeente

Advertentie