Feestelijke opening winkelcentrum Bruggehoofd Reeuwijk-Brug

Na jarenlange inzet is het eindelijk zover. Op 14 september a.s. wordt het Bruggehoofd in Reeuwijk-Brug feestelijk geopend door wethouder Kees Oskam en dorpswethouder Inge van Nieuwenhuizen. ‘Hier en daar moeten nog wat puntjes op de i worden gezet, maar we mogen terugblikken op een geweldig proces waarin alle partijen hard met elkaar hebben samengewerkt’, aldus René Stoppelenburg, opvolger van Addy Vos als voorzitter van Wijkteam Reeuwijk-Brug West.




Drie jaar geleden was de maat vol voor de inwoners van Reeuwijk West en na een emotionele presentatie en bevlogen pleidooi van Stoppelenburg in de gemeenteraad lukte het om de Raad in beweging te krijgen. 

De wijk kampte met tientallen jaren achterstallig onderhoud. ‘Sommige straten waren letterlijk levensgevaarlijk’, vervolgt Stoppelenburg. Wat volgde was een intensief proces van overleg tussen wijkteam en gemeente. Zelfs bij de keuze voor de uiteindelijke aannemer, de firma Bunnik, hadden de inwoners een flinke vinger in de pap.

Naast deskundigheid en prijs werd ook nadrukkelijk gekeken hoe de communicatie met inwoners vorm zou worden gegeven.  Korte lijnen, transparantie en het snel kunnen oppakken van klachten waren de eisen die het wijkteam had neergelegd. 

We kunnen niet anders zeggen dat de wijze waarop Bunnik het hele traject samen met de projectleider van de gemeente, Bas v.d Kreeke,  trekt  buitengewoon professioneel is. Er is zelfs een eigen buurtbouwapp. Daarnaast heeft het wijkteam regelmatig contact met gemeente en aannemer. Hoewel Bas inmiddels weggegaan is bij de gemeente is het wijkteam zeer tevreden met zijn opvolger Elmar Bijsterveld, vervolgt Stoppelenburg

‘Natuurlijk gaat er altijd wel iets mis, je praat nu eenmaal over de aanpak – zowel boven als onder de grond – van een hele wijk, gaat Stoppelenburg verder. ‘Maar je verbaast je wel over mensen die er kennelijk plezier in scheppen overal tegen aan te trappen. Het geeft onnodig onrust en het is lekker makkelijk. We hebben deze mensen regelmatig uitgenodigd om te komen praten en er samen de schouders onder te gaan zetten, maar dat werd resoluut afgewezen en tja het is nog steeds zo de beste stuurlui staan aan wal. Jammer!’

Er is overigens meer goed nieuws.  Samen met het B.I.R. is het Wijkteam West op zoekgegaan naar doortastende inwoners uit Reeuwijk-Brug Oost om uiteindelijk een dorpsteam voor het hele dorp te vormen. Met succes en inmiddels is men hard aan de slag om in de zeer nabije toekomst alle bewoners van het dorp erbij te gaan betrekken.  Een zo breed mogelijk draagvlak is daarbij het uitgangspunt.

Grote trots van het Wijkteam is dat het beeld van Cees Andriessen in het winkelcentrum Bruggehoofd wordt geplaatst. Het beeld, dat jaren geleden is aangeschaft door de gemeente, is tijdens de fusie met Bodegraven tijdelijk bij mevrouw Andriessen in bewaring gegeven. Zij heeft meerdere pogingen ondernomen  om het beeld weer terug bij de gemeente te krijgen. Uiteindelijk heeft ze gehoor gekregen bij het wijkteam.  Het beeld krijgt een ereplaatsje op het plein. 

‘Bovendien komt er nog een mooie muurschildering en een paar prachtige banken’, besluit Stoppelenburg, ‘en als klap op  vuurpijl onthullen we zaterdag de nieuwe naam van het plein’.

De feestelijke opening van het plein is vanaf 10.00 uur. Daarnaast zijn er de hele zaterdag gezellige activiteiten georganiseerd door de winkeliers.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank