78.950 euro bij elkaar gefietst tijdens Rabo Fietstocht

De vierde Rabo Fietstocht van Rabobank Rijn en Veenstromen was dit jaar een ongekend succes. Op de zonnige zaterdag 10 juni fietsten maar liefst 4350 mensen de tocht door het Groene Hart en spekten ze de kas van 245 deelnemende verenigingen, stichtingen en scholen.
Verenigingen, stichtingen en scholen uit de regio van de Rabobank konden door deelname aan de fietstocht geld ophalen voor hun kas. Voor iedereen die de tocht heeft uitgereden, schenkt de Rabobank een vast bedrag van 10, 20 of 30 euro, afhankelijk van de verreden afstand, aan een lokale vereniging, stichting en school naar keuze. Tot een maximum van 1500 euro. In totaal is 78.950 euro bij elkaar gefietst door 4350 deelnemers! 1175 mensen reden de route van 12 km, 2823 mensen 30 km en 352 mensen 100 km. Drie verenigingen hebben zelfs het maximum van 1500 euro bij elkaar gefietst: IJsclub Nooit Gedacht Wilnis, Albert Schweitzergroep Woerden en Schaatshardrijvereniging SHV Woerden

Samenwerking
In samenwerking met de fietsclubs WTC Woerden en TTC De Merel zijn de routes uitgezet en uitgepijld. De Verkeersregelaars Woerden zorgden ervoor dat iedereen veilig kon oversteken en de lokale EHBO-verenigingen waren aanwezig voor eventuele calamiteiten. Gelukkig is het, op een pleister plakken na, rustig gebleven.

Lokale ondernemers
Er kon gestart worden vanaf de drie kantoren in Woerden, Bodegraven en Mijdrecht. Maar ook vanaf het Kerkplein in Kockengen en bij Gasterij De Milandhof in Zegveld. Onderweg hadden de deelnemers de gelegenheid om bij lokale ondernemers een kop koffie te drinken of iets te nuttigen.

Rabobank Rijn en Veenstromen kijkt terug op een succesvolle fietstocht en bedankt iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank