Afval op veld 3 (1)

Afval op Rohda’76-veld: Probleem speelt al lang

Lekker hè, op zondagmiddag over het hek klimmen bij Rohda’76. Of de toegangspoort openbreken. Met doelen slepen, in de netten hangen en vooral een ontiegelijke klerezooi achterlaten op het nieuwe kunstgrasveld. Zondag 15 maart was het weer raak (zie foto). Het is regelmatig raak. Illegale gebruikers van ons complex die het ontbreekt aan enig fatsoen of normbesef. Ga maar eens kijken op een willekeurige zondag of doordeweekse namiddag.
Ernstig afvalvirus grijpt steeds verder om zich heen: Probleem speelt al lang

Een probleem waar we al langer mee geconfronteerd worden en dat we zelf niet kunnen oplossen. Onze vrijwilligers moeten de bende opruimen die anderen achterlaten: flessen, drinkpakken, chipszakken, peuken, glas, koekverpakkingen, ijsbekers, kauwgum. Noem maar op. En dat terwijl er vuilnisbakken langs het veld staan. De leden van Rohda’76 draaien op voor de kosten van de vernielingen. En de politie dan, vraagt u zich misschien af. Nou, die zien we nooit. Een BOA dan? Die weet niet eens dat ons voetbalcomplex als openbare ruimte wordt gebruikt. De gemeente? Doet de gemeente dan ook helemaal niks? Het antwoord is nee.

Navelstaarders

Het college zit op zijn handen en de gemeenteraad – als controlerend orgaan – komt niet verder dan navelstaren. Immers, driekwart jaar geleden heeft Rohda’76 een brandbrief naar de gemeenteraad en het college gestuurd. Verder dan een reactie van ‘het heeft de aandacht’ is het niet gekomen. Dan neem je onze vereniging niet serieus.

Sterker nog. De gemeente liet weten dat het alle sportcomplexen wil openstellen zodat iedereen kan sporten. Lekker dan. Waar Rohda-leden contributie betalen, opdraaien voor de schade die wildgebruikers veroorzaken en ook nog eens de klerezooi iedere keer mogen opruimen, daar mogen niet-leden zich heerlijk uitleven. Gratis en voor niks. Een geweldige deal.

Ingezonden berichtX