AKV Vriendenschaar debuteert in 1e klasse met winst

Afgelopen zaterdag ging het zaalseizoen voor alle jeugd en seniorenteams van Vriendenschaar weer van start, zo ook voor de Vriendenschaar-selectie. Een bijzonder seizoen voor laatste, want Vriendenschaar 1 debuteert dit jaar in de eerste klasse, waar Vriendenschaar 2 voor promotie vanuit de derde klasse wil vechten.

Het feit dat beide teams twee klassen uit elkaar spelen, houdt ook in dat de tegenstanders niet langer gekoppeld zijn, en dat de uitwedstrijden dus helaas afzonderlijk van elkaar – en vaker ook tegelijkertijd – gespeeld zullen worden. Dit was afgelopen zaterdag ook het geval. Vriendenschaar 2 moest het opnemen tegen Twist 4 en won heel ruim, met 5-16.

Vriendenschaar 1 reisde af naar Oss, om het op te nemen tegen DOT 1; een tot nu toe onbekende tegenstander, waarvan – zogezegd – ‘op papier’ werd gedacht aan een tevens sterkte tegenstander. En sterk bleken zij zeker. Vriendenschaar 1 wist van begin af aan net één à twee doelpunten voor te blijven op DOT, maar beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Met nog één minuut tot rust stond het 11-12, maar wist vaste speler van Vriendenschaar 1 Tijn van den Hoogenband nog een bijna-buzzerbeater te maken om de stand op 11-13 te brengen.

Na rust werd de verdedigende druk aan beide kanten nog iets opgevoerd, waardoor beide teams moeite hadden met kansen creëren en zo ook scoren. De score liep weliswaar minder gestaag, maar nog steeds aardig gelijk op, al bleven de Bodegravers altijd net op voorsprong staan. Dit eindigde uiteindelijk in een 18-20 winst voor Vriendenschaar 1. De eerste punten in de eerste klasse zijn daarmee binnen.