Alzheimercafé over relaties

Als je partner dementie krijgt kan dat gevolgen hebben voor je relatie. Het gedrag van je partner kan veranderen en het evenwicht tussen geven en nemen kan verbroken worden. Hoe ga je daarmee om en hoe kun je je relatie zo goed mogelijk houden?
Frans Hoogeveen is GZ-psycholoog, schrijver en expert op het gebied van veranderende relaties. Hij is de gastspreker tijdens het café van 19 juni in Bodegraven. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten. In 2021 schreef hij een boek ‘Intimiteit en seksualiteit bij dementie’ wat deze avond ook behandeld zal worden.

Iedereen is welkom

Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, waarvan Alzheimer de bekendste is. De onderwerpen van het Alzheimer Café betreffen alle vormen van dementie. Maandelijks wordt er op de derde maandag van de maand afwisselend in Gouda, Bodegraven en Reeuwijk een Alzheimer Café georganiseerd met een gastspreker en casemanagers. 

De gasten ontmoeten elkaar in een open, toegankelijke sfeer, wisselen indien gewenst hun ervaringen met dementie uit en praten over de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning. Iedereen die te maken heeft met dementie is van harte welkom.

Alzheimercafé in Bodegraven op 19 juni

Locatie:           Huis van Alles, Vromade 1B (ingang: Indoorweg)

Tijd:                 19:30-21:00 uur, inloop vanaf 19:15 uur 

Thema:           Veranderende relaties bij dementie

Het volgende café is op 17 juli in Reeuwijk. Benieuwd naar het thema, het volledige jaarprogramma en meer informatie? Kijk op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-holland

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank