Atletiek ZHM pupillenwedstrijd als vanouds

Ruim 350 pupillen atleten uit de regio Zuid-Hollands Midden, afkomstig van Lisse tot Schoonhoven, uit Leiden, Zoetermeer, Alphen, Gouda en alle kleinere plaatsen daartussenin waren afgelopen zaterdag te gast bij Sportclub Reeuwijk op de atletiekbaan aan de Groene Zoom. Verdeeld in een ochtendprogramma voor de allerjongsten en een middagprogramma voor de iets oudere pupillen, werkten zij een meerkamp af, zoals we die alleen nog vaag konden herinneren uit de pre-Corona tijd. In een prachtige ambiance met veel publiek langs de baan en op het middenveld, gaf Sportclub Reeuwijk een prachtig visitekaartje af. Strak georganiseerd en gecoördineerd, maar tegelijkertijd heel sportief en oergezellig.
De buitenbar had het er maar druk mee…naast de van voorgaande edities bekende broodjes hamburger waren er dit keer ook vers gebakken pannenkoeken te koop. Om een dergelijk groot evenement te organiseren, was zo ongeveer de halve vereniging in touw, maar het resultaat mocht er zijn.

Van de organiserende vereniging waren 11 atleten actief. De atletiekverenigingen uit de regio ZHM hebben gezamenlijk afgesproken de pupillen tijdens deze regionale wedstrijden te verdelen over teams die bestaan uit ongeveer 10 atleten van verschillende verenigingen en van wisselende samenstellingen. Daarmee wordt fair play bevorderd, daarnaast is het voor méér kinderen mogelijk om een keer in een winnend team te zitten. Dat pure geluk mocht Timon de Pater ervaren, met zijn team sloot hij de meerkamp winnend af. Lauren Bot deed voor het eerst mee aan een wedstrijd en zij genoot er zichtbaar van: “Leuk!” was haar kort maar krachtige commentaar. Om op de vervolgvraag of zij zich zou inschrijven voor de volgende wedstrijd in juni te Lisse, te antwoorden: “Ja, zeker!”.

Deze meerkamp startte met een estafette run op het middenveld, waarna de individuele onderdelen in teamverband werden afgewerkt. Voor de ene atleet betekende dat hordenlopen, hoogspringen, bal stoten (de voorloper van kogelstoten) en vortex werpen (een voorloper van speerwerpen), een ander groepje werkte weer andere onderdelen af, zoals sprinten, de hindernispendel, verspringen of polsstok verspringen (inderdaad, een voorloper op..). Alle materialen waren uit de opslag gehaald om deze wedstrijd te kunnen houden. Wat een werk en wat een prachtig gezicht om zoveel jeugdige atleten vergezeld van ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en nog veel meer geïnteresseerde toeschouwers verspreid over de atletiekbaan te zien.

Ook leuk, maar sportief van een andere orde, was de prestatie van onze junior Robin de Haan. Hij lijkt van plan te zijn de clubrecords van de vereniging stuk voor stuk op zijn naam te zetten. Dit maal liep hij zijn eigen PR en het clubrecord van 2002 op de 1.500 m aan gort: tijdens een wedstrijd in Wageningen met U18, U20 en senioren deelnemers liep de 16-jarige SR atleet in een prachtige tijd van 4:05,85 naar een knappe derde plaats.

De komende weken vóór de schoolvakanties komen zowel de seniorenploeg als de junioren en pupillen nog in competitieverband uit bij verschillende wedstrijden.X