Autoinbraken in Bodegraven

In de wijken Broekvelden en Weideveld in Bodegraven zijn de afgelopen dagen meerdere (pogingen) van auto-inbraak en autodiefstal geweest. In veel gevallen gaat het om mobiel banditisme. Mobiel banditisme zijn rondtrekkende bendes die delicten plegen en in Nederland verblijven zonder vaste woon- of verblijfplaats. 
Afgelopen weekend was het dus raak met autoinbraken in Bodegraven. Zowel in Weideveld als aan de Meerval werden meerdere spullen gestolen. Op de hoek van de Meerval en Brasem is een zijraampje van een Seat Leon ingeslagen en het navigatiesysteem en de audiobox gestolen. Dit zelfde gebeurde ook bij een personenauto in Weideveld. Voor de eigenaar was dit alweer de derde keer.

Auto gestolen

Een zwart-witte hybride personenauto met kenteken H-194-ZB is dit weekend aan de Karperlaan gestolen. De eigenaar doet op de onraad Facebookpagina een oproep aan mensen die misschien iets hebben gezien of een camera hebben hangen.

WhatsApp-groepen

Deze WhatsApp-groepen blijken goed te werken tegen allerlei vormen van criminaliteit. Bewoners attenderen elkaar op verdachte situaties, personen of gedrag. Daarnaast geeft dit een verbetering van de saamhorigheid in de wijk en het verhoogt het veiligheidsgevoel bij veel inwoners.

https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/whatsapp-alert

Advertentie