Beweeg-speurtocht Weideveld ‘Daag je buurt uit’ geslaagd en wordt verlengd

Linda Orie en haar man Michael Kappetein hebben in de wijk Weideveld in samenwerking met SenW een beweeg-speurtocht georganiseerd. Met zogenaamde ‘beweegposters’, die door heel de wijk zijn opgehangen, wilden ze bewoners uitdagen tot het sportief volgen van de tocht en het oplossen van puzzels. Daaruit kwam een slogan voort. Er zijn verschillende prijzen te winnen, die donderdag 4 maart worden verloot. Mensen kunnen nog tot en met woensdag half negen ‘s avonds hun antwoorden inleveren.
Puzzelspeurtocht

Toen SenW Linda en Michael benaderde over de actie, begonnen ze meteen met brainstormen. “Toen hebben we een puzzelspeurtocht bedacht.” Bij elke poster horen bepaalde bewegingen en een letter, waar uiteindelijk een slogan uitkomt. Na de speurtocht, die zo’n 30 minuten duurt, kunnen mensen hun antwoord door de brievenbus van Linda en Michael gooien. Daar kregen deelnemers tevens een pakje krijt mee, gesponsord door Vakgarage Bodegraven. “Het is mooi om te zien dat Weideveld heel kleurrijk wordt ineens!” 

 

Verbindend

De tocht heeft ook een verbindende functie. “Mensen die niet meer uit hun woning kunnen komen zien dan mensen buiten bewegen, omdat ze een poster voor hun raam hebben hangen.” Kinderen stonden namelijk bij elke poster een tijdje de bijbehorende oefeningen uit te voeren, en “de ouders deden net zo hard mee!” Ook deelden we een gezondere versnapering uit van Goudreinet Bodegraven: appels en mandarijnen.” De organisatoren, die zelf de bedrijfjes Orielifestyle en SnellemaaltijdmetMike hebben, zijn voorheen ook al actief geweest met een Halloween actie en Pietenactie.

Actie verlengd tot en met woensdag

Andere lokale ondernemers steunen de beweegposter-actie ook. Zo doneerde Brood&Co vijf prijzenpakketten. Ook twee inwoners gaven gul voor de uiteindelijke prijzen en Bizway staat garant voor 10 prijspakketten.” Wat het precies is? “Dat blijft een verrassing! Komende donderdag worden de prijzen verloot onder degenen die hebben meegedaan aan de actie. Mensen kunnen tot woensdag half negen ‘s avonds hun antwoorden inleveren.” De posters blijven tot en met volgende week zaterdag hangen. “Het is ontzettend leuk dat iedereen zo enthousiast meedoet, mensen vonden het leuk om zo hun buren beter te leren kennen. Dat is echt leuk, en ook echt het doel van deze actie.” aldus Linda.X