Blog Shannen Bulk week 10 in Kroatië

Dit was alweer week 10, nog maar 2 weken en dan zit mijn avontuur erop! Zoals ik al aangaf in mijn vorige blog, kreeg ik deze week extra uren van de therapie C-Mill. 
Deze therapie helpt mijn looppatroon te verbeteren, maar ook mijn balans. Ik had deze week een nieuwe weekgoal: Een eigen dans choreografie bedenken, maar met de elementen erin die ik lastig vind. Denk hierbij aan: draaien, op een been staan, snel bewegen etc. Ik had een choreografie gemaakt van 4 x 8 tellen, maar door omstandigheden kon ik deze niet verder maken helaas. Ik hoop dat dit ook weer mijn weekgoal wordt voor volgende week, want ik heb nog niet alle elementen, die ik lastig vind, kunnen gebruiken. Het voelde weer als vanouds en mijn therapeuten waren erg trots op mij!

Uiteraard is er deze week weer gewerkt aan mijn balans en ook aan traplopen, maar dan buiten. Dit waren net weer andere trappen en vaak ook moeilijk te zien voor mij, omdat de kleur van de stenen hetzelfde zijn en/of door de lichtinval van buiten.

Het was deze week mooi weer in Zagreb, dus zijn mama en ik vaak na mijn therapieën naar verschillende natuurgebieden gegaan, om deze te bezichtigen of, als mijn energie het toeliet, een klein stukje te wandelen. Deze plekken konden we de afgelopen tijd niet bezichtigen op zondag, omdat het dan zo druk was en we de auto niet konden parkeren. We wilden deze plekken wel bezichtigen voor we weer naar huis vertrekken. Ik blijf ook buiten mijn therapieën om oefenen en werken aan mijn balans. Zo kwam ik bij Jarun Lake trappen tegen met treden met ongelijke stenen. Dit was een extra uitdaging voor mij, maar ook dit lukte mij na een aantal keer oefenen.

Door: Shannen Bulk

 

 X