Blog week 5: Shannen Bulk

Week 5 was qua gebeurtenissen een rustige week. Wel was er op maandag, woensdag en vrijdag twee keer per dag fysiotherapie toegevoegd op mijn rooster. Zo kon er extra gewerkt worden aan mijn balans en kon er 1 uur per keer buiten met lopen worden geoefend.
Elke therapie wordt elke keer moeilijker gemaakt, doordat de ondergrond waar ik op sta of zit veranderd wordt door bijvoorbeeld een kussen, een balansbord of wordt mijn positie van mijn voeten veranderd. Ik kan ook in verschillende posities de therapieën uitvoeren bijvoorbeeld zittend, op mijn knieën zittend, staand of mijn voet op een opstapje plaatsen. Zo moest ik maandag de therapie Myro zittend op één knie uitvoeren. Deze therapie is bedoeld voor de coördinatie in de handen, maar werd dus extra moeilijk gemaakt doordat mijn zit positie werd veranderd.  

Deze dag had ik ook Vibramoov, de therapie met sensoren op mijn rechterhand en arm. Deze moest ik uiteraard weer staand uitvoeren, maar dan met één been op de grond en met één been op een krukje. Dit was extra moeilijk voor mijn balans.

Deze week ben ik voor het eerst in de ruimte beneden geweest. Deze ruimte is speciaal ingericht voor fysiotherapie met kinderen, want er zijn een mini ballenbak, een soort schommel en diverse spellen aan de muur aanwezig. Deze ruimte wordt niet alleen voor kinderen gebruikt, maar ook voor fysiotherapie met volwassenen. De vloer bestaat hier uit zachte rubberen tegels en je dient hier ook de schoenen uit te hebben. In deze ruimte leerde ik diverse oefeningen: opstaan vanaf mijn knieën, op mijn tenen lopen, in de ballenbak mijn balans behouden terwijl ik rondliep en de ballen onder mijn voet schoten.

Deze week was het overdag rond -2 graden in Zagreb, maar scheen de zon. Het was heerlijk en gezond weer. Mama en ik liepen elke ochtend richting de stad voor een koffie to go en ’s middags van 14:00 uur tot ongeveer 21:00 uur ’s avonds was ik weer bezig met therapie. 

 

 X