Bodegraafs freeruntalent Owen (15) presteert in YouTube-video Mees van Dam

blank

De 15-jarige Owen de Bruin uit Bodegraven rent een sportieve toekomst tegemoet! Al zeven jaar is freerunnen zijn grote passie. En hij is er ook nog eens erg goed in: hij geeft al twee jaar les en verscheen onlangs in een YouTube-video van bekende sportcontent-maker Mees van Dam.

blank


Owen maakte zijn freerundebuut zeven jaar geleden in een Bodegraafse gymzaal. Sindsdien is hij niet meer te stoppen. Zijn trainers wisten het beste in hem naar boven te halen, waardoor hij nu al twee jaar lesgeeft aan kinderen van 7-12 jaar én bezig is met een coachopleiding.

VIDEO

Mijlpalen

Vorig jaar mocht Owen al een reclame opnemen voor kledingmerk ‘No Way Monday’. Zijn talent op deze manier inzetten smaakte naar meer. De oproep van sportcontent-maker Mees van Dam klonk hem dan ook als muziek in de oren. Op Mees’ vraag naar freerunners voor een video reageert Owen vol enthousiasme. Tot grote blijdschap werd hij uitgekozen!

Mees heeft ruim 245.000 abonnees op zijn YouTubekanaal. In zijn nieuwste video kunnen ál deze kijkers onze Bodegraafse Owen spotten. In de video gaan zeven ervaren freerunners de strijd met elkaar aan. Elke ronde valt één runner af, tot de winnaar overblijft. Owen was veruit de jongste kandidaat: de rest was 18+. Hij werd tweede!

‘’De ervaring was supertof’’, vertelt Owen. ‘’Wel spannend; zo’n camera op je gezicht, supersterke tegenstanders… ondanks alles ging het écht veel beter dan verwacht! Ik zou dit zeker vaker doen. De jongens willen nog eens samen trainen en we hebben Mees uitgenodigd om eens te komen opnemen in de freerunhal in Zoetermeer. Dat zou super zijn!’’

Toekomst

Als het aan Owen ligt rent hij nog jaren door. Bij Parkour Disciplines bestaan genoeg groeimogelijkheden voor de leergierige sportieveling. Allereerst hoopt hij zo snel mogelijk zijn coachdiploma te behalen. Maar daar blijft het uiteraard niet bij: ‘’Ooit wil ik mijn eigen gym openen. Het liefst hier in Bodegraven natuurlijk!’’, vertelt Owen.

Trainer Reggy inspireert Owen hierin. ‘’Hij is de eigenaar van Parkour Disciplines speelde daarmee een belangrijke rol in het grootmaken van freerunnen in Nederland. Reggy was één van de eersten die hier begon met lesgeven’’, aldus Owen.

Wij hopen snel meer van Owens’ talent te zien! In de tussentijd kunnen we hem volgen op Instagram onder @owen20081.

Door: Isa Smeele

Advertentie

blank