Horeca in Bodegraven langer open

De horeca in het centrum van Bodegraven mag voortaan donderdagavond op vrijdagochtend tot 2 uur open en op zaterdagavond tot zondagochtend tot 4 uur. Dat besluit is genomen in de gemeenteraad. Nu moet het alleen nog officieel worden toegekend en medegedeeld aan de horeca-ondernemers.

Bezoekers kunnen tot 1.30 naar binnen, daarna alleen nog naar buiten zodat het uitgaanspubliek niet allemaal tegelijk naar huis gaat. Een half uur voor sluitingstijd mag er geen alcohol meer geschonken worden.

De wijziging op de APV is tot stand gekomen doordat het amendement op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de VVD, Lokaal Liberaal en D66 afgelopen woensdag met steun van het CDA is aangenomen.

Onderzocht wordt of het mogelijk is om in de exploitatievergunning op te nemen dat er kort voor sluitingstijd geen eten meegegeven mag worden. Dit, om te voorkomen dat er na sluitingstijd nog op straat gegeten wordt en uitgaanspubliek blijft rondhangen. Er komt ook een onderzoek of de politie een gebiedsverbod en alcoholverbod (gele/rode kaart) kan instellen.

Bron BR6

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank