Bodegraafse muziek opgepikt in K-Pop scène: Willemijn May schrijft single voor Koreaanse band

Muziek van Bodegraafse hand landt in de K-Pop scène. Willemijn van der Neut (23) – artiestennaam: Willemijn May – kreeg het voor elkaar. Waar ze op twintig-jarige leeftijd nog succes had met haar single ‘Don’t Hide’ met de Zweedse DJ Mike Perry, schreef ze nu de song ‘Weekend‘, wat in het Koreaans globaal de speakers uitblaast. Op dinsdag 6 juli kwam de song uit, en heeft op de dag zelf al bijna 200.000 likes en meer dan 10.000 reacties.
Nu al Trending

Willemijn maakt tijd voor het interview terwijl ze muziek aan het maken is: “Het is echt bizar. Ik zit nu in de sessie met een van de co-writers via Zoom, en we hebben allebei net de videoclip gezien. Het is in een halfuur vierhonderdduizend keer bekeken. Het telt maar door, het is bizar wat die numbers zijn. Het is volgens mij al helemaal trending op Twitter: #Tuesdayisweekend en #Weekendwithtaeyeon ”

Leerproces & bloed, zweet en tranen

“Ik kwam in contact met de Koreaanse office” via haar uitgever, “twee jaar geleden ongeveer. Ik wist er nog niet zo heel veel van. Het is een hele andere manier van schrijven, die markt is heel anders, dus voor mij was het heel erg nieuw. Het is een leerproces.” Het schrijven begon al een tijd terug. “Het was lockdown in Engeland. Toen heb ik een recording-setje gekocht omdat ik niks had. De instrumentele muziek had ik doorgekregen vanuit Korea, en daar ben ik op gaan schrijven. Ook heb ik er nog een co-writer bijgehaald.” Niet alles ging vanzelf. “Het was bloed, zweet en tranen. Ik had een keer wat weggegooid, en toen wilden ze dat toch gebruiken en moest ik het helemaal opnieuw doen.” Ook nachtelijke appjes voor aanpassingen waren niet zeldzaam. Toch heeft het uiteindelijk haar vruchten afgeworpen: de single is nu gezongen door Taeyeon: “één van de grootste female solo-artiesten in Korea op het moment. Het is wel bizar eigenlijk hoe dat allemaal zo loopt” aldus Willemijn. De muziek schreef Willemijn in het Engels. Daarna heeft een Koreaanse songwriter het weer naar het Koreaans vertaald. “Ze willen graag dat er in het Westen aan wordt geschreven.”

Ik had nooit verwacht dat ik in de K-pop zou gaan

Kippenvel en K-Pop

Of Willemijn verwacht had zo’n nieuwe hit te scoren? “Daar werk je natuurlijk wel naartoe. Ik zei net tegen mijn co-writer; het voelt een beetje als toen Don’t Hide uitkwam. Ik kreeg weer kippenvel toen ik die muziekvideo van ‘Weekend’ aan het kijken was. Je weet never nooit hoe het loopt, maar ik had gehoopt dat ik na een paar jaar wel een flinke song erbij zou hebben. Ik had ook wel het gevoel; het gaat gewoon lukken.” Maar dat het dan voor Korea zou zijn? “Ja heel vet. Ik had nooit verwacht dat ik in de K-Pop zou gaan. Omdat het natuurlijk zo anders is; het is zo gegroeid in de afgelopen jaren. Er zijn hier jonge kinderen die gek zijn van K-Pop. Ik denk ook: als je nu songwriter bent en je ziet dat zo groeien en opblazen daar, dan wil je daar ook deel van uitmaken.”

Bekijk de door Willemijn geschreven song hier:

Door: Anne van Schothorst

X