Bodegraafse zwemster Erin de Jong (12) 6e van Nederland op NJK

De 12 jarige Erin de Jong uit Bodegraven heeft afgelopen weekend succesvol gezwommen op het Nederlands Junioren Kampioenschap Langebaan (50m) in Eindhoven. Gedurende 3 dagen moest ze samen met andere 50 beste junioren van Nederland een meerkamp zwemmen van 10 wedstrijd afstanden (100m vrijeslag, 200m vrijeslag, 400m vrijeslag, 100m rugslag, 200m rugslag, 100m schoolslag, 200m schoolslag, 100m vlinderslag, 200m wisselslag en 400m wisselslag).

Gedurende het gehele seizoen werden alle beste persoonlijke tijden van alle Junioren van Nederland  bij elkaar opgeteld en plaatste Erin zich uiteindelijk als 8e voor dit Nederlands Kampioenschap.
Erin traint bij GZC DONK in Gouda en ook ’s morgens vroeg bij LINK Zwemmen in Leiden.

In een warm Pieter van de Hoogenband zwembad werden van ’s morgens 08:00 uur tot ’s avonds 19:00 uur de diverse afstanden verdeeld over 3 dagen gezwommen. Erin begon de vrijdagmiddag al gelijk goed met 5e plaats op de 400m vrijeslag en een 6e tijd op de 200m wisselslag.

Zaterdag werd Erin zelfs 2e op de 400m wisselslag gevolgd door een 27e plaats op de 100m schoolslag (met een PR), een mooie 4e plaats op de 100m vlinder en afsluitend de zaterdag met een 6e plaats op de 200m rugslag.

De zondag begon gelijk al met het koningsnummer, de 100m vrijeslag. Erin werd knap 15e en stond op dat moment 4ein het klassement. Hierna volgde de 200m schoolslag, wat voor Erin de minst beste slag is, maar door een persoonlijk record van bijna 3 seconden te zwemmen wist ze toch een mooie 20ste tijd neer te zetten en op een 6e plaats in het klassement te staan.

Na 8 afstanden gezwommen te hebben waren de plaatsen 5 t/m 10 nog niet verdeeld.
Met het opgebouwde puntenaantal (zwemtijden) van de 8 afstanden was nog van alles mogelijk.
Door de laatste twee afstanden zeer goed te zwemmen (100m rugslag-12e en de 200m vrijeslag-5e) is Erin in het eindklassement dan ook 6e van Nederland geworden.

Tevens heeft ze tijdens de 10 wedstrijden 6 jaargangrecords van GZC DONK Gouda verbroken en ook nog eens 12 persoonlijke records verbroken.

Het was een mooie afsluiting van een lang, zwaar en succesvol seizoen 2022-2023.

Fotografie: kjvo.nl