Bodegraafse Rianne loopt 100 km bergtocht voor betere gezondheidszorg in Afrika 

In november legt de Bodegraafse Rianne van Leeuwen 100 kilometer af tijdens de Africahike. Zeven dagen lang trekt ze door de Tanzaniaanse bergen. Hiermee haalt ze geld op om de Afrikaanse gezondheidszorg te verbeteren. Elke deelnemer zamelt minimaal €5000,- in. Voor de laatste loodjes kan Rianne onze hulp goed gebruiken! 
Deze Africahike telt 19 Nederlandse deelnemers. Zij betalen hun eigen reis en leggen zich vast om ieder minimaal €5000,- in te zamelen voor de realisatie van meer projecten. ‘’In 9 weken tijd haalde ik maar liefst €4782,- op’’, vertelt Rianne. ‘’Vrienden, bekenden en winkeliers uit de gemeente hebben enorm geholpen. Dankzij hen ligt het streefbedrag in zicht. Uiteraard mag het altijd meer worden; de donaties gaan rechtstreeks naar het goede doel!’’

Motivatie

‘’In 1991 bezocht ik Zuid-Afrika en daarna nog enkele andere Afrikaanse landen. Wat mij iedere keer treft, is de vrolijkheid van de lokale bevolking; weinig tot niets hebben en toch dankbaar zijn, lachen en plezier maken! Dan verdien je een veilige basis en goede gezondheidszorg.’’


Ruim 20 jaar heb ik via mijn werk kunnen bijdragen aan een betere gezondheid in Nederland. Dat werk stopte en, op zoek naar een nieuwe uitdaging, stuitte ik op deze Africahike voor de Flying Doctors’’, aldus Rianne.

Organisatie

Voor de tweede keer organiseert Amref Flying doctors de 7-daagse tocht door het Usambaragebergte voor Nederlanders. De organisatie streeft naar een sterk en gezond Afrika. Om dit doel te bereiken leiden zij verpleegkundigen op, slaan zij waterputten voor schoon drinkwater, instrueren ze onderwijzers om kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis te voorkomen en bouwen zij ziekenhuizen. AMREF is actief in 35 Afrikaanse landen. Tijdens haar hike door Noordoost-Tanzania bezoekt Rianne een aantal van AMREF’s gerealiseerde projecten.

Doneren

Naast het doneren van een bedrag naar keuze of het direct sponsoren van een project, bestaat de mogelijkheid om voor €15 een douchetimer te kopen. Deze zandloper helpt bij waterbesparing; fijn voor het milieu én de eigen portemonnee. Alle opbrengsten gaan naar AMREF. In Bodegraven-Reeuwijk bezorgt Rianne de douchetimers gratis. 

Meer informatie én de donatiepagina vind je hier!

Voor de douchetimer kan u via de link 15 euro storten ovv ‘douchetimer’ en uw adres en/of telefoonnummer vermelden bij ‘opmerkingen’.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank