Bodegraven-Reeuwijk viert Dag van de Duurzaamheid

Donderdag 10 oktober staat voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de hele dag in het teken van de Dag van de Duurzaamheid. De burgemeester en enkele wethouders bezoeken basisscholen met de Voorleesactie, er verschijnt een speciale nieuwsflits en er wordt duidelijk wie dit jaar de Duurzaamheidspluim wint.

De dag begint met de Voorleesactie, waarvoor de burgemeester en enkele wethouders een duurzaam verhaal voorlezen op basisscholen in de gemeente. Het boek Sem en Saar geven positieve energie, dat speciaal verschijnt ter gelegenheid van de Voorleesactie, staat hierbij centraal. Vervolgens gaan wethouders Dirk-Jan Knol, Kees Oskam, Robèrt Smits en burgemeester Christiaan van der Kamp met de leerlingen in gesprek over natuur, milieu en duurzaamheid.

 

Pluim en nieuwsflits

De Dag van de Duurzaamheid staat ook in het teken van de Duurzaamheidspluim. De gemeente reikt deze lokale duurzaamheidsprijs sinds 2014 uit aan een persoon, ondernemer of organisatie in of uit Bodegraven-Reeuwijk die zich heeft onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Eerder vielen Vepo Cheese, Vergeer Kaas en Esther van den Bor in de prijzen. 10 oktober wordt bekend wie de pluim dit jaar in ontvangst mag nemen.

Om de duurzame ambities van Bodegraven-Reeuwijk nog zichtbaarder te maken publiceert de gemeente op 10 oktober bovendien op haar social media de eerste nieuwsflits met als thema duurzaamheid.

Programma

07.45 tot 08.30 uur Applaus voor de fietsers in onze gemeente. Zoutmansweg ter hoogte van de Brug.

10.00 tot 12.00 uur Plastic soep vissen in de Oude Rijn.

14.00 tot 16.00 uur Op bezoek bij 3 bedrijven om hen een bloemetje aan te bieden omdat ze goede stappen hebben gemaakt in 1 aspect van duurzaamheid.

17.15 tot 20.00 uur Evenement op het gemeentehuis zoals eerder verspreid. 

X