wethouder van den heuvel

Bodegraven-Reeuwijk viert Dag van de Duurzaamheid

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk doet op woensdag 10 oktober weer mee aan de Dag van de Duurzaamheid. Alle wethouders bezoeken basisscholen met de Voorleesactie, het duurzaamheidslogo wordt onthuld en er wordt duidelijk wie dit jaar de Duurzaamheidspluim wint.
De dag begint met de Voorleesactie, waarvoor alle vijf wethouders een duurzaam verhaal voorlezen op basisscholen in de gemeente. Het boek De kracht van nieuwe energie, dat speciaal verschijnt ter gelegenheid van de Voorleesactie, staat hierbij centraal. Vervolgens gaan wethouders Jan Leendert van den Heuvel, Dirk-Jan Knol, Inge Nieuwenhuizen, Kees Oskam en Robèrt Smits met de leerlingen in gesprek over natuur, milieu en duurzaamheid.

 

Pluim en logo

De Dag van de Duurzaamheid staat ook in het teken van de Duurzaamheidspluim. De gemeente reikt deze lokale duurzaamheidsprijs sinds 2014 uit aan een persoon, ondernemer of organisatie in of uit Bodegraven-Reeuwijk die zich heeft onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Eerder vielen Vepo Cheese en Vergeer Kaas in de prijzen. 10 oktober wordt bekend wie de pluim dit jaar in ontvangst mag nemen.

Om de duurzame ambities van Bodegraven-Reeuwijk nog zichtbaarder te maken onthult de gemeente op 10 oktober bovendien haar duurzaamheidslogo.

Foto: Wethouder van den Heuvel leest een duurzaam verhaal voor aan groep 2/3X