Maxime2 (1 van 1)

Aan de bal! Deze keer aanvoerster Maxime Nagel van Dames 1 ESTO

De 20-jarige Bodegraafse Maxime Nagel is sinds dit seizoen aanvoerster van het Dames 1 elftal van ESTO. In het dagelijks leven werkt ze voor de gemeente Alphen aan den Rijn en heeft ze een relatie met Thom de Kroon. Ze is gek op voetballen. De laatste vrouw zorgt ervoor dat de tegenstanders niet te dichtbij bij de goal komen. Daar gaat ze dit seizoen voor strijden. Tijd om eens wat vragen te stellen aan haar! 
Hoe is het om aanvoerster te zijn?

“Ik vind het geweldig aanvoerster te mogen zijn van dit team. Het team is erg gedreven en fanatiek.  Voor mij is het niet alleen maar de gele band om mijn arm dragen. Als aanvoerster vind ik het van belang dat het team altijd gemotiveerd is om te winnen en de speelsters bereid zijn alle energie te geven. Daarbij vind ik het ook erg leuk motiverende feedback te geven aan heel het team, of we nou voor of achter staan. Vanuit mijn positie heb ik het overzicht over het veld, dus moet ik aan kunnen geven welke opties er open liggen. Feedback krijgen is ook erg belangrijk, want zonder feedback maken wij als team geen verdere stappen. Onze trainer en leidsters zijn hier erg mee bezig en doen dit goed. Naast de vele serieuze trainingen en wedstrijden hebben we erg veel schik met elkaar. Ik ben heel erg trots aanvoerster te mogen zijn van dit team.”

Het seizoen is onderweg. Hoe staan jullie ervoor?

“Wij staan nu op de zesde plek in de competitie. Wij streven natuurlijk naar een hogere plek. Het is voor ons allemaal nog even wennen. Het grootste deel komt uit de MO19 (meiden onder de 19) of lager, dat is toch een behoorlijk verschil met het damesniveau. Wij trainen twee keer in de week. Het team is super gezellig en erg fanatiek. Wij gaan er elke zondag met de volle 100 %voor.”

Hoe zijn jullie bij ESTO gekomen?

“Na een aantal bezoeken en goede gesprekken met de club hebben we met het hele team besloten te gaan voetballen bij ESTO. Hiervoor voetbalden wij bij Rohda’76. De meesten van het team zijn bij Rohda begonnen met voetballen. Wij waren als team toe aan een nieuwe uitdaging en hebben daarom gekozen om naar ESTO over te gaan.”

Waar sta jij zelf in het veld?

“Ik sta laatste vrouw in het veld. Ik voetbal nu zeven jaar waarvan ik vier jaar in de voorhoede heb gestaan en nu al drie jaar achterin sta. Even iets heel anders, maar dat heeft mij goed gedaan.”

Wie is het beste uit jullie team?

“Ik vind niemand echt de beste in het team. Natuurlijk zit er verschil in speelsters, maar dit verschil moet er juist zijn. Het draait om de samenwerking. Iedereen draagt op zijn eigen manier zijn steentje bij. Je moet het uiteindelijk met zijn allen doen. Zoals wij altijd zeggen: ‘één team, één taak’.”

Het team: vriendinnen of collega’s?

“Het team is heel hecht. Iedereen kan goed met elkaar overweg. Het team bestaat uit vriendinnen, maar ook uit collega’s. Eigenlijk een beetje een mix ervan.”

Welke onderwerpen komen vaak voorbij in de kleedkamer, voor en na de wedstrijd?

“Voor de wedstrijd worden de posities besproken en bespreken we waar rekening mee gehouden moet worden tijdens de wedstrijd. Het is belangrijk dat iedereen voor en tijdens de wedstrijd zijn volle focus heeft. Na de wedstrijd evalueren we en benoemen we vooral de plus- en minpunten. Hierna is er natuurlijk tijd voor ontspanning op de club.”

Nu nog een paar persoonlijke vragen aan Maxime Nagel

Droom voor de toekomst?

“Mijn droom is dan toch wel kampioen te worden met Dames 1. Een leuk doel om naar uit te kijken en hopelijk ook waar te maken.”

Make-up of naturel?

Ik houd van een natuurlijke make-up. Te veel make-up past niet bij mij.

Favoriete club?

Feyenoord!

Favoriete speler?

“Steven Berghuis.”

Voorzet geven of zelf scoren?

“Ik geef liever een voorzet dan dat ik zelf scoor. Wanneer de kans er is, zal ik die natuurlijk altijd benutten. Vanuit mijn positie geef je vaker een voorzet dan dat je zelf scoort.”

Laatste vraag: Aan wie geef jij de bal door die een paar vragen mag beantwoorden?

“Ik geef de bal door aan Mitchel van Waveren, aanvoerder van Rohda’76 1.”

Foto: Facebook ESTO Dames 1

 

 

 X