Bodegraver Bastiaan viert 50e PodBast met live-special!

Bodegraver Bastiaan Meijer tikt zijn vijftigste PodBast-aflevering aan! Van Jandino Asporaat tot Thierry Baudet; al drieënhalf jaar lang schuift hij aan bij de speciaalste gasten en legt hij hun inspirerende gesprekken vast. Aan ons de eer om op afstand mee te genieten! De vijftigste podcast kwam echter ineens héél dichtbij… voor deze mijlpaal schittert Bastiaan afgelopen weekend namelijk in zijn allereerste PodBastLive in Hilversum!
Een hele bijzondere trip: dát is hoe Bastiaan de afgelopen jaren omschrijft. ‘’Ik heb zoveel mogen meekrijgen. Daarbij zitten mooie momenten en bijzondere ontmoetingen, maar ook onzekere perioden en jezelf moeten heruitvinden. Het besef dat vijftig inspirerende mensen de tijd namen om met mij in gesprek te gaan is superindrukwekkend. Het feit dat mensen het tof vinden wat mijn team en ik maken, dat is minstens net zo mooi.’’, blikt hij terug.

Voor Bastiaan des te specialer om recht tegenover deze trouwe supporters te zitten tijdens zijn liveproductie! ‘’Alle aanwezigen in de zaal zie ik als het grootste compliment ooit. Het was bizar om zondag te horen dat er een groep luisteraars op míj́ stond te wachten! Ik vond het daarnaast leuk om te zien dat er tientallen mensen uit Bodegraven aanwezig waren- en dan heb ik het niet eens alleen over vrienden en familie.’’, aldus Bastiaan. ‘’Ik heb een aantal mensen kort kunnen spreken. Wanneer je hoort dat een ‘PodBaas’ van veertien jaar elke maand vrijwillig vijf euro uit eigen zak bijdraagt, dán wordt maar weer bevestigd dat mijn luisteraars stuk voor stuk legends zijn!’’

Voor herhaling vatbaar, dus! ‘’Ik heb genoten. Na drieënhalf jaar werd ik nu eens uit mijn comfortabele setting getrokken: veilige woonkamers werden ingeruild voor een studio met lampen, apparatuur en publiek. Het voeren van persoonlijke gesprekken in een minder vertrouwde omgeving was een mooie uitdaging. Een gast zonder publiek praat vaak tóch makkelijker dan wanneer hij wordt vergezeld door tientallen luisteraars.’’, vertelt Bastiaan. Tijdens deze speciale editie gaat Bastiaan rond de tafel met ‘Wie is de Mol’-presentator Rik van de Westelaken.

Aflevering vijftig zal zéker de laatste niet zijn. Op 27 oktober knalt hij zijn vijfde seizoen in met de PodBastLive-aflevering. Wij hebben er zin in!

Foto: PodBast/Marciano de Vree

Over elk detail is nagedacht: Rik heeft een speciale ‘PodBast-vrijstelling’ in zijn hand. Met een knipoog naar ‘Wie is de Mol’ krijgt de presentator hiermee de kans om één vraag te ontwijken.

Advertentie

blank