Minister ‘Piet’ Adema bezoekt melkveebedrijf aan Hoogendoornlaan in Bodegraven

Minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid  bracht dinsdag 11 oktober zijn eerste werkbezoek aan melkveehouder Ard van Veen in Bodegraven. Van Veen heeft Adema veel duidelijk gemaakt over stikstof en het verlies van derogatie. Derogatie is een officieel woord om met toestemming van de EU af te wijken van een algemeen vastgestelde norm. Het woord staat in verband met de Europese mestwetgeving, die sinds 1 januari 2006 geldt.

Op Twitter laat de minister weten”Hij liet mij zien hoe hij keihard werkt aan de verduurzaming van zijn bedrijf. Verschillende opgaven zoals milieu, natuur en dierwelzijn komen samen op zijn bedrijf. Veel bewondering voor hoe Ard met een blik op de toekomst kijkt naar de opgaven en daarop anticipeert. Uiteraard proberen wij hem en de sector te ondersteunen om te werken aan een toekomstbestendige landbouw.”

In gesprek met boeren

Na het bezoek reed minister Adema door naar het Wierickehuis in Nieuwerbrug. Hij ging hier in gesprek met ruim honderd boeren uit het Groene Hart. Ze hadden het over het rapport van Remkes, vertrouwen en de toekomst van de landbouw.

Van zijn werkbezoek is de volgende video verschenen

Reportage EenVandaag

Het programma EenVandaag maakte ook een reportage en is hier te zien. Vanaf de derde minuut komt het item aan bod. 

Foto van Twitter account ministerie Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid

 

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank