Bodegravers Theo en Arthur doen mee aan WK ijszwemmen

IJszwemmen is één van de uitdagendste sporten ter wereld. Bij ijszwemmen leg je een afstand af in water dat kouder is dan 5 graden Celsius. Is het iets warmer, dan heet het Winterzwemmen. Bodegraver Theo van der Meer staat, met 17 andere Nederlanders, in de startblokken voor het WK ijszwemmen dat deze week in de Franse Alpen plaatsvindt. Ook Arthur van Dijk, de huidige klimaatburgemeester van Bodegraven-Reeuwijk, zwemt mee. 
Voor Theo van der Meer is het zijn eerste WK. Hij zwemt onder andere de 500 en 1000 meter in het ijskoude water. Hij is al 35 jaar lid van Triathlon Team Bodegraven. Door blessures kon hij minder hardlopen en is hij zich gaan focussen op zwemmen in buitenwater.

Op de foto Theo van der Meer tijdens Open Nederlands Kampioenschap IJszwemmen in 2018

WK

Hij zit nu bij de Nederlandse selectie voor het WK in Samoëns, in de Franse Alpen. Theo gaat niet voor de prijzen, maar om zichzelf iets te bewijzen. Hij traint met de andere WK-gangers Arthur en de Goudse Raymond Oosterbaan in het zwembad voor de conditie en zo’n twee keer per week in het koude water van de Surfplas in Reeuwijk om te wennen aan de kou. En steeds is het weer afwachten hoe het lichaam reageert op de kou.

 

Theo en Arthur zijn straks te volgen op: https://www.youtube.com/@internationaliceswimmingas1751/streams

Advertentie