Gare Pompidou-6345-1

Brenda en Michiel de Graaf beginnen Gare Pompidou

Brenda en Michiel de Graaf starten begin maart een authentiek Frans restaurant in Woerden. Binnenkort zullen zij daarom na 12,5 jaar de deuren sluiten de Florijn in Nieuwerbrug. Het stel, dat ook actief is bij Tafelronde 158 Bodegraven, was toe aan een nieuw avontuur. 
“De inspiratie is ontstaan door onze vakanties met de camper door Frankrijk. Het eten is daar geweldig. Als we een keer ergens anders zijn, vraagt onze dochter wanneer we weer croissants gaan eten. Dat typeert wel de basis voor de liefde voor Frans eten.” 

Gare Pompidou

De naam Gare Pompidou is ontstaan uit een culinaire reis door Parijs. Gare is het Franse woord voor station en dat komt tot uiting in het restaurant als je binnen bent. Het restaurant biedt plek aan 80 mensen en straks ook aan 80 mensen op het terras. De keuken bevindt zich achterin en lijkt op een loket waar je internationale treinkaartjes kunt kopen.

Verrassing

Brenda was verrast toen Michiel 2,5 jaar geleden naar haar toe kwam met een soort mededeling: “Ik zou nog weleens wat nieuws willen. Eerst dacht ik dat het over mij ging, maar dat was gelukkig niet zo. Toen vroeg hij aan mij wat ik van het idee vond om een nieuw restaurant te openen. Het moest eerst even landen bij mij. Nu, zoveel maanden later, is er weer een droom uitgekomen.” Volgende week zaterdag, zondag en dinsdag en woensdag vinden er proefdiners plaats. 

Vintage’69 Nieuwerbrug

“Leuk detail is dat we oude treinrailsen hebben opgekocht en daar de bar van gemaakt.” Het bedrijf Vintage’69 uit Nieuwerbrug heeft meegeholpen met het bedenken en plaatsen van gebruikte duurzame meubels die bij de uitstraling van een station horen.

Stationshal

Vanaf Gare Pompidou kun je heerlijke culinaire reizen maken. Neem plaats in de sfeervolle restauratie in de stationshal. Werp een blik op de voormalige loketten waar nu de witte brigade de dienst uitmaakt in de keuken.
Of loop direct door naar Perron 1, waar je zicht hebt op de bar beneden. 

Wij mochten alvast voorproeven en de lunch was heerlijk!
Zie ook onderstaande foto’s voor een sfeer preview.

Foto’s: Esther Noordergraaf

Interesse?

Wil jij ook zo’n mooie foto-reportage van jouw horecagelegenheid, winkel of bedrijf op onze website? Mail dan naar info@rebonieuws.nl. 

X