brug2-1-van-1

Broekvelderbrug Bodegraven afgesloten van 13 t/m 24 augustus

De Broekvelderbrug in Bodegraven en de weg aan weerszijden van de brug tussen de Noordzijde en de Zuidzijde zijn van maandag 13 tot en met vrijdag 24 augustus 2018 afgesloten voor alle verkeer. De brug wordt in deze periode beperkt bediend voor de scheepvaart. Dit valt precies in de periode dat de Vakantiespelen in Bodegraven plaatsvinden.
De brug en de weg zijn beide toe aan groot onderhoud. Van maandag 13 tot en met vrijdag 24 augustus werken de provincie Zuid-Holland en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk daarom gelijktijdig aan de brug en de weg. Dit gebeurt op werkdagen tussen 07.00 uur en 18.00 uur.

Omleidingen

Het verkeer wordt in deze periode omgeleid. Aan de noordzijde loopt de omleiding via de Burgemeester Kremerweg en aan de zuidzijde via de Broekveldselaan en de N11. Voor fietsers geldt een omleiding via de brug in het centrum van Bodegraven (Brugstraat). Mogelijk is de Broekvelderbrug voor fietsers al eerder dan 24 augustus 2018 weer te gebruiken.

Bediening scheepvaart

De Broekvelderbrug wordt tijdens de werkzaamheden beperkt bediend. De brug opent dagelijks om:

  • 09.00 uur
  • 13.00 uur
  • 17.00 uur

De scheepvaart kan bij bedieningscentrale Steekterpoort informeren of er op werkdagen na 17.30 uur of in het weekend mogelijkheden zijn voor een extra bediening. De bedieningscentrale is bereikbaar via VHF18 of 0704417500.

Wat gaat er gebeurenDe brug krijgt een nieuwe verflaag. Bij elkaar duren de schilderwerkzaamheden 10 werkdagen, mits het droog weer is. Als het weer erg tegenzit, dan duren de werkzaamheden mogelijk langer of ze worden uitgesteld.

De weg en het fietspad tussen de rotonde met de Noordzijde en de kruising met de Zuidzijde krijgen een nieuwe laag asfalt en nieuwe belijning. Voorafgaand hieraan wordt de oude asfaltlaag gefreesd. Ook worden reparaties uitgevoerd aan het beton en krijgt het beton een beschermlaag. Op vrijdag 24 augustus wordt de hele weg, inclusief de kruising op de Zuidzijde geasfalteerd. Verkeersregelaars zorgen daarbij voor een soepele doorstroming van het verkeer op de Zuidzijde.

Samenwerking

De provincie (beheerder van de brug) en de gemeente (beheerder van de weg) combineren de werkzaamheden en laten deze bovendien uitvoeren in de zomerperiode, zodat de overlast zo klein mogelijk is.

Bron: www.zuid-holland.nl

X