Sven Strijk op herhaling in Klazienaveen

De hitte was afgelopen weekend de grootste tegenstander voor Sven Strijk in Klazienaveen. Ook al ontbraken veel toppers in Drenthe, een halve triathlon doet altijd pijn. Het doel vooraf was winst en dat lukte de Bodegraver eenvoudig als je de uitslag bekijkt. “Maar je weet het natuurlijk nooit met zo’n wedstrijd. Het blijft altijd spannend.”




Met een achterstand van een kleine halve minuut op Omar Brons kwam Strijk als tweede uit het water van het Van Echtenskanaal, om de man uit Almere al vrij snel te achterhalen en uiteindelijk nog op grote achterstand te zetten. De uitdaging was om goed te doseren tijdens de 4 uur durende en door de warmte extra zware uithoudingsproef. Souplesse kreeg tijdens de 90 km fietsen daarbij al snel de voorkeur boven het rijden op wattage aldus Sven.

Op het laatste onderdeel, de halve marathon, kwam zijn overwinning geen moment meer in gevaar. Verkoeling was het toverwoord tijdens het lopen. Omdat veel aanwonenden douches langs het loopparcours hadden geplaatst was het nog enigszins uit te houden op het asfalt. De 12 editie van deze wedstrijd werd zodoende evenals vorig jaar een prooi voor het lid van Triathlon Team Bodegraven. Hij finishte uiteindelijk in een tijd van 4:04:13, ruim 10 minuten voor zijn naaste belager.

Komende weken is het rustig toewerken naar Ironman 70.3 in Gdynia, Polen op 5 augustus. Eind augustus vliegt hij dan richting San Francisco om zich daar, over dezelfde afstand, te meten met atleten aan de ándere kant van de oceaan.

Video- reactie van Sven Strijk

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank