IMG_20221006_094041

Burgemeester Bodegraven-Reeuwijk, Brood&Ko en basisschool Da Costaschool ontbijten samen

Donderdag 6 oktober 2022, Bodegraven – Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbijten de locoburgermeester van Bodegraven-Reeuwijk en Brood&Ko samen met kinderen van basisschool Da Costaschool. Van 3 tot en met 7 oktober schuiven zo’n 200 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel.
Zo’n 200 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het burgemeestersontbijt, waaronder Brood&Ko uit Bodegraven. De locoburgemeester en Brood&Ko schoven samen met een basisschoolklas uit hun gemeente aan tafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen met de kinderen gepraat hebben over het belang van ontbijten. Wordt het ontbijt genuttigd, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Elke ochtend ben ik trots als ik de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk blij kan maken met een gezond ontbijt met mijn eigen gemaakte brood. Maar dat vandaag de (loco)burgemeester ook aanschuift voor een lekker ontbijtje is toch wel extra bijzonder! Het burgemeestersontbijt is een mooie gelegenheid om ook aan de jongste burgers onder ons mee te geven wat voor positief effect een ontbijt met volkorenbrood heeft op een goede start van je dag, en meer over het bakkersvak te vertellen!”, aldus Stefan van Daalen van Brood&Ko.

Het Burgemeestersontbijt in nieuw jasje
Na een stop van twee jaar vanwege corona kan het burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgang vinden in een nieuwe vorm. Het burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. Zo kunnen de bakkers in hun buurt hun ambacht laten zien en is het meer dan ooit nodig om het belang van een gezond ontbijt onderstrepen. Voor het eerst wordt het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om dat belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

Goed de dag beginnen
De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van Brood&Ko en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.

Over het Burgemeestersontbijt
Het Burgemeestersontbijt, onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, is terug van weggeweest. Stichting Ambachtelijke Bakkerij organiseert het Burgemeestersontbijt dit jaar in de eerste week van oktober. Alleen ambachtelijke bakkers kunnen deelnemen.

Over Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Stichting Ambachtelijke Bakkerij is er speciaal voor bakkers, ondernemers en bakkerijmedewerkers. Voor de promotie van de ambachtelijke (banket)bakker, informatie over brood & banket en het laatste nieuws uit de bakkerijbranche.

 

 

X