Nieuwe waterverbinding tussen de Goudse Vaart (Emmakade) en de Grutto in Bodegraven

blank

Er wordt al een tijdje flink gewerkt ter hoogte van de voetbalvelden van ESTO, vooral langs de Broekveldselaan, Emmakade en de Grutto. Samen met de gemeente werkt het Hoogheemraadschap Rijnland aan een nieuwe waterverbinding tussen de Goudse Vaart (Emmakade) en de Grutto. De weg is uiterlijk zaterdagmiddag weer open voor verkeer. Vanaf volgende week gaat de Grutto een aantal dagen dicht, zodat daar de duiker ingegraven kan worden.

blank


Tussen de Emmakade en de Broekveldselaan komt geen brug. De Emmakade wordt verbonden met de Eiber. De oude parkeerplaats wordt aangepast en opnieuw aangelegd. Dit start later deze maand.

blank

Een nieuwe sloot

Al jaren is er bij zware neerslag sprake van wateroverlast in de buurt. De mensen die aan de Emmakade wonen, weten daar alles van. Met het oog op de klimaatverandering vergroot het Hoogheemraadschap van Rijnland samen met de gemeente de afvoercapaciteit van het water. Daarom komt er een nieuwe watergang, een sloot, tussen de Goudse Vaart bij de Emmakade, via de Broekveldselaan tot aan de Grutto. Door deze verbinding ontlast de nieuwe watergang niet alleen de Emmakade, maar wordt ook het water in de Dronenwijk beter afgevoerd.

blank

Rondje dorp

Op dit moment, begin oktober, is die nieuwe watergang gegraven, met drie sifons en onderhoudsputten. Tussen de Emmakade en de Broekveldselaan komt geen brug. De Emmakade wordt verbonden met de Eiber, dus het blijft gewoon mogelijk om een ‘rondje dorp’ te lopen. De oude parkeerplaats wordt aangepast en opnieuw aangelegd.

Komende maand legt de gemeente langs de Broekveldselaan nieuwe bomen en struiken aan, brengt de hondenvijver aan de Grutto op diepte en maakt vandaaruit een doorgang naar de achtergelegen sloot bij de Watersnip. Hierdoor komt er een ecologische waterverbinding en wordt het watersysteem robuuster en toekomstbestendig. Zo trekt het water bij flinke regenbuien makkelijker weg.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank