Hoeck1

Café Vrienden van de Hoeck blijft voorlopig dicht: “Ik vind het jammer”

Na een opgelegde dwangsom besluit Chris Verkleij, eigenaar van Vrienden van de Hoeck, om dicht te blijven tot 1 september. 
“Er hangt nog steeds een dwangsom boven mijn hoofd. Bij de eerstvolgende overtreding krijg ik duizenden euro’s boete. Ik vond het vrij streng en snel gaan”, aldus de horeca eigenaar. “Het gaat om twee vrijdagen. De eerste week dat ik open mocht kreeg ik een waarschuwing, ‘kijk uit u heeft statafels’. Die week daarop stonden er per ongeluk mensen aan de statafel en toen kreeg ik meteen de dwangsom.”

“Ik snap dat er regels zijn, maar dat er zo gehandhaafd wordt vind ik buitenproportioneel. Vooral als je het vergelijkt met de grote steden zoals Amsterdam. Daar zie ik veel overtredingen gebeuren en daar gaan ze er soepeler mee om. Ik vind eigenlijk dat de burgemeester te streng handhaaft.”

1 september

“Ik vind het voor Bodegraven ook niet leuk; ieder dorp heeft een levendig café nodig.” Verkleij noemt 1 september weer open te willen gaan, als de feestcafés en nachtclubs ook weer open mogen.

 

 X