Cheese Valley: lancering van het project ‘Hoe meer je weet, hoe meer je proeft’.

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van echte kaas, het gele goud van Holland. Vandaag, donderdag 22 september 2022, lanceert Cheese Valley het project ‘Hoe meer je weet, hoe meer je proeft’. Een digitale beleving van de kaasboerderij ter verrijking van bestaande  wandel- en fietsroutes, mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.
Attractieve welkomstborden leiden de bezoeker via een QR-code naar een volledig nieuwe digitale presentatie van een achttal kaasboerderijen op de Cheese Valley website. Hier worden bezoekers middels een kort filmpje door de kaasboer zelf welkom geheten en wordt verteld wat er zoal op de boerderij te beleven is. Aangevuld met audiofragmenten komt de bezoeker meer te weten over de historie, herkomst en productiewijze van boeren Goudse kaas.

Het project moet bijdragen aan extra beleving van Goudse kaas en wandelaars en fietsers verleiden om een bezoekje aan de betreffende kaasboerderij te brengen. In het bijzijn van vier wethouders uit de vier gemeenten en de kaasboeren zelf wordt vandaag het welkomstbord onthuld op kaasboerderij De Graaf in Bodegraven.

Arjan Schimmel eerste voorzitter stichting Cheese Valley

Arjan Schimmel is de eerste voorzitter van de stichting Cheese Valley. Schimmel is 49 jaar oud, komt uit  Linschoten en is momenteel voorzitter van ZuivelNL. Daarbij is hij melkveehouder in de aan Cheese Valley grenzende gemeente Montfoort. Daarnaast is Schimmel van 2010 tot 2021 bestuursvoorzitter van de coöperatie DOC Kaas geweest.

Bestendigen en uitbouwen

Schimmel: ‘in Cheese Valley zie ik een geweldige kans om het herkomstgebied van échte (boeren) Goudse kaas in te zetten om waardevolle bezoekers naar het gebied te trekken en om het imago van échte kaas te verbeteren in binnen- en buitenland. Ik hoop met mijn kennis, ervaring en netwerk partijen bij elkaar te brengen en zo de samenwerking binnen Cheese Valley voor de komende jaren te bestendigen én verder uit te bouwen’.

Doel van de stichting

Champ Bouwman, projectleider Cheese Valley: Goudse kaas is een wereldproduct en wereldberoemd immaterieel erfgoed. Kaas is ook onlosmakelijk verbonden met het Groene Hart. Nog steeds vind je de meeste zelfkazende boeren in dit gebied. Een prachtige kans voor de regionale economie van het Groene Hart – of eigenlijk: het Goudgele Hart. Wij zijn zeer verheugd dat Arjan Schimmel onze eerste voorzitter wordt, samen zullen wij de komende tijd verder bouwen aan het bestuur en de stichting op gaan richten. Met de komst van Arjan Schimmel zetten we weer een belangrijke stap richting een duurzame toekomst voor Cheese Valley en daar gaat het gehele gebied van profiteren’.

Cheese Valley is een publiek privaat samenwerkingsverband tussen de gemeenten Krimpenerwaard, Woerden, Bodegraven-Reeuwijk en Gouda en een groeiend aantal private partijen. Gezamenlijk willen zij het toerisme naar het gebied stimuleren, de waarde van kaas en het culinair imago van Cheese Valley verhogen.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank