Open Dag in De Zon op Burendag zaterdag 24 september

Wat doe je in je vrije tijd als je 14 bent en je woont in Bodegraven? Waar kun je heen met je verhaal als het even niet zo lekker loopt? Wie helpt jou aan vrijwilligerswerk en leert je nieuwe dingen? Hoe ontmoet je nieuwe mensen als je weinig vrienden hebt? Precies dat is de kracht van een jongerencentrum. Daarom wil het bestuur van Jongerencentrum De Zon iedereen een kijkje achter de schermen geven. Op zaterdagmiddag 24 september organiseren zij een open dag aan de Eiber 130.
Dennis Baars is jongerenwerker en licht toe welke rol het jongerencentrum heeft in ons dorp. “Nog altijd horen wij ‘In Bodegraven is niets te doen voor de jeugd’ en daarom schudden wij de boel graag een beetje wakker. Ook willen wij graag weten wat jongeren willen en hoe hun ouders denken over activiteiten die wij organiseren voor kids, tieners en oudere jeugd. Waarom weten jongeren in de leeftijd 14-17 de weg naar Jongerencentrum De Zon nog niet altijd te vinden? Zijn het de ouders die sceptisch zijn over De Zon? Kortom, wij gaan graag het gesprek aan en staan open voor nieuwe ideeën om voor jongeren in Bodegraven een fijne plek te creëren.”

In dat kader organiseert het bestuur SSCB De Zon samen met een groepje vrijwilligers een Open Dag tijdens Burendag op zaterdagmiddag 24 september. Even een bakkie doen of een drankje aan de bar en gewoon eens kletsen met jeugd, andere ouders, vrijwilligers en de jongerenwerkers, dat is het idee achter de Open Dag. Bestuurslid Susanne de Ridder vult aan: “We merken ook dat voor sommige mensen de drempel nog wat hoog is. Juist die drempel willen wij wegnemen. Eigenlijk willen we niets liever dan laten zien hoe leuk, goed en vooruitstrevend wij zijn en dat De Zon belangrijk is voor iedereen. Niet alleen voor de jongeren, maar ook voor de gemeente, buren en ouders. Wij zorgen voor een plek waar toezicht is, creëren begrip onderling, organiseren samen activiteiten, delen onze kennis en supporten jongeren in hun vrijwilligerswerk. Daar heb je je hele leven plezier van.”

Op zaterdag 24 november staan de deuren van De Zon wagenwijd open tussen 16:00 en 18:00 uur. Iedereen is welkom. Na afloop kunnen bezoekers en vrijwilligers gezellig met elkaar napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Volg De Zon ook op Facebook en Insta. Meer informatie over het activiteitenprogramma vind je op www.dezonbodegraven.nl

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank