De vierde klas uit 1958 en de Boreftse Berichten

Het nieuwe seizoen is gestart en dan geeft de Stichting Historische Kring zoals gewoonlijk elk jaar weer een Boreftse Berichten (nr 39) uit. Deze uitgave staat ook weer vol met historische gebeurtenissen en anekdotes.

Leuk is het verhaal over de busdiensten van CITOSA en over het vroegere Hotel van Haaften. Veel van de optekeningen komen uit het archief van Frits Vreeken. Als extra geven we nu nog een boekje uit “De vierde klas”, geschreven door Aad Vernooy, zelf een van de leerlingen. Aad heeft uitgezocht wat er van zijn klas met veertig jongens, sinds 1958 geworden is. Hun levensverhaal, in hoeveree dat nog te achterhalen was.

Niet alle klasgenoten van de Willibrordusschool hebben kunnen meewerken, enkelen zijn helaas overleden. De verhalen gaan ervaringen met juffrouw van Miert, het schoolhoofd van W. van Liempt en div. meesters. Wat deden ze na de RK-lagere school die alleen voor jongens was en wat deden ze na schooltijd en hoe verging het hen verder.

Al met al een mooi doorsnede-verhaal van de Bodegraafse jeugd uit 1958. De boekjes zijn verkrijgbaar à €  5,- op dinsdagochtend in het Groene Harthuys.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank