Jihad van Liefde toneelvoorstelling over verdriet en verzoening

Bodegraven-Reeuwijk – Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van David Van Reybrouck over het aangrijpende verhaal van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016. Op zaterdag 18 maart is deze voorstelling te zien in het Evertshuis.
El Bachiri was in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde. Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

De Meervaart brengt in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

De voorstelling op zaterdag 18 maart begint om 20.00 uur, tickets kosten € 20,50 inclusief drankje. Voor meer informatie en reserveren ga naar www.evertshuis.nl

Praktische informatie

ZATERDAG 18 MAART 2023

Mohammed Azaay & Amsterdams Andalusisch Orkest – Jihad van liefde

AANVANG 20.00 uur

ENTREE € 20,50 met drankje

EVERTSHUIS Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven | Tel. 0172-618484

– – –

Advertentie