Rohda’76 laat kansen onbenut en verliest

Minstens gelijkwaardig zijn aan je tegenstander, zelfs meer kansen creëren maar aan het einde van de strijd toch met lege handen staan. Dat was het verhaal van Rohda’76 thuis tegen Perkouw: 1-2.

Tegen de huidige nummer twee van de ranglijst én koploper van de tweede periode, kwam Rohda’76 sterk uit de startblokken. ,,Het had na 20 minuten al 3-0 voor ons kunnen staan,’’ meende trainer Arjen Linstra. Toch zag de oefenmeester dat alleen Issam el Bouazatti het net wist te vinden: 1-0. Een kortstondige voorsprong, want amper vijf minuten later kwamen de gasten door een eigen Rohda’76-doelpunt weer op gelijk hoogte: 1-1.

Net na de rust deden de bezoekers via een counter Rohda’76 nog meer pijn: 1-2. Na die gelukkige voorsprong trok Perkouw zich begrijpelijkerwijs terug op eigen helft. Toch kreeg Rohda’76 via Wessel Sterk, Vlatko Lazic en Boban Lazic goede kansen om de stand weer recht te trekken, maar de doelpogingen leverden geen succes op waardoor de blauwhemden met een nederlaag afdropen.

Ondanks de verliespartij houdt Rohda’76 de vierde plaats vast, maar de marge met VEP bedraagt nog slechts één punt.

Komende zaterdag gaat Rohda’76 op bezoek bij Gouda. De wedstrijd op het Groenhovenpark begint om 14.30 uur.