Dievenpad in Bodegraven

In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 februari hebben inbrekers op meerdere locaties in Bodegraven toegeslagen. In een werkbus aan de Dronenweg en de Populierenhof is voornamelijk gereedschap gestolen. Daarnaast is er forse schade aan een werkbus. Ook in deze wijk hebben ze een fiets gestolen.

katalysatoren gestolen

Op de Onraad Facebookpagina stond ook dat onbekenden in de omgeving van de Baas en Domburgstraat katalysatoren hebben gestolen. Op de vogelmuur in wijk Broekvelden gebeurde dit ook en sloegen ze toe bij Hybride Toyota. De politie meldt dat het opvallend is dat momenteel voornamelijk merken van Toyota populair zijn bij dieven, die het eerder voorzien hadden op Franse merken.

Wat is een katalysator?

Een katalysator is een onderdeel van de auto welke onder de auto vlak bij de uitlaat zit. Het zorgt ervoor dat de schadelijke verbrandingsgassen omgezet worden naar stoffen als koolstofdioxide, stikstof en waterdamp.

Waarom stelen ze een katalysator?

Katalysatoren zijn nog geld waard omdat er bij Menten Metaal het monoliet eruit wordt gehaald. Hierdoor kunnen er in een later stadium het flinterdunne laagje platina, palladium en rhodium worden terug gewonnen. Deze edelmetalen leveren veel geld op.

Vanuit de politie delen wij tips om diefstal uit uw auto te voorkomen

  • Doe uw auto altijd op slot. Controleer of de auto echt op slot is.
  • Laat het dashboardkastje open. Laat zien dat er niets van waarde te halen is.
  • Verwijder de afdruk van uw navigatiesysteem op uw voorruit.
  • Stop de aansteker terug in de houder nadat u deze heeft gebruikt voor uw smartphone of navigatiesysteem.
  • Laat u toch apparaten in de auto liggen? Schakel ze dan helemaal uit. Dieven kunnen laptops, tablets en telefoons aan de hand van het Bluetooth-signaal detecteren.
  • Parkeer als het kan op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende huizen.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank