IMG_9346

Donderdagmiddagprogramma Kinderfeest gaat niet door!

Het Kinderfeest gaat deze middag niet door. Dit meldt de organisatie van het Kinderfeest, na overleg met het Rode Kruis. Wegens de hitte is het niet mogelijk om door te gaan. Vrijdag zal het programma wel gewoon doorgaan, als dit verandert zal de organisatie dit laten weten. In de ochtend van donderdag is het programma gewoon gestart en was er opnieuw een podiumprogramma, en hebben de kinderen gegeten, op springkussens gesprongen en spelletjes gedaan zoals sjoelen, volleybal en korfbal.
Reactie organisatie

“Hierbij willen we u tot onze grote spijt laten weten dat we het donderdagmiddagprogramma van Kinderfeest moeten afgelasten. Na overleg met het Rode Kruis en de stuurgroep zijn we tot deze beslissing gekomen. De weersverwachting voor vanmiddag qua temperatuur en luchtvochtigheid is te hoog waardoor het onverantwoord is om door te gaan. We vinden het ontzettend jammer, maar we hebben de verantwoordelijkheid over een grote groep vrijwilligers en kinderen. 

Let op: vooralsnog gaat het vrijdagmiddagprogramma wel gewoon nog door. Morgen zullen we u opnieuw voor 12.00 uur mailen mocht het niet doorgaan. Hoort u niets, dan gaat het morgen wél gewoon door. We hopen dat we u zo voldoende hebben geïnformeerd en vragen om uw begrip”, aldus de organisatie van het Kinderfeest.

Schatrijk

Met bijna 400 kinderen wordt het Kinderfeest ondanks de hitte nog vrij druk bezocht. “De voorbereidingen gingen eigenlijk heel goed, in november hadden we de eerste plannen en in januari hebben we het thema vastgesteld: Schatrijk”, aldus Madelon, lid van de organisatie die bestaat uit 10 leden en nog eens 15 commissieleden. In totaal helpen er ook nog zo’n 80 ‘Tokkies’ mee, die de kinderen in groepjes begeleiden.

Dit is de 12e editie van het feest en dan zorgt voor de nodige bekendheid. “Er komen kinderen uit Bodegraven, Reeuwijk en zelfs Gouda.” Ook bij lokale organisaties zijn ze bekend. “We zijn blij met de lokale hulp van volleybal-, korf- en dansvereniging die bijvoorbeeld het volleybal- en korfbalspel sponsoren, en morgen ook de dansclinic.”   

 

Door: Anne van Schothorst

X