Een ‘nieuwe’ en duurzame outfit

Op 15 oktober is de Duurzaamheidsstraat op het Raadhuisplein in Bodegraven. Tijdens deze markt kunt u niet alleen kennismaken met allerlei duurzame initiatieven uit de gemeente, maar u kunt ook een nieuwe en duurzame outfit scoren. Hoe? Door kleding die u niet meer draagt om te ruilen met kledingstukken van dorpsgenoten. Zo maakt u iemand anders blij met uw kleding die een tweede leven verdient, en andersom. Dit is circulair en duurzaam, en u kunt weer met een nieuwe outfit de winter in! 

Er is een aantal simpele spelregels voor deze kledingruil. Er is een basisvoorraad kleding, die gedurende de dag natuurlijk wisselt. Iedereen mag maximaal 5 kledingstukken inleveren. In ruil hiervoor krijgt u een aantal muntjes. De ‘nieuwe’ kleding die u hebt uitgezocht, betaalt u vervolgens bij de ‘kassa’ met de muntjes. Meedoen is dus gratis. Natuurlijk is er ook ruimte om even te passen en een kijkje te nemen in de spiegel. Gelukt? Geniet van uw nieuwe outfit!

Wat voor soort kleding mag ik meenemen?

U mag maximaal 5 kledingstukken inleveren die nog een ronde mee kunnen. Dit betekent dat de kleding schoon is en er geen scheuren, gaten of vlekken inzitten. Zowel kinderkleding als kleding voor volwassenen is welkom. Schoenen nemen we om praktische redenen helaas niet in. 

Dus pluis uw kast, zolder of berging uit en kom zaterdag 15 oktober langs bij de Duurzaamheidsstraat op het Raadhuisplein in Bodegraven om een nieuwe outfit te scoren!

Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank