Gemeente Bodegraven-Reeuwijk spant kort geding aan tegen De Raad Bouwontwikkelingen

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk spant een kort geding aan tegen De Raad Bouwontwikkelingen. Het gaat om 25 middeldure huurwoningen welke de firma bouwt in Weideveld in Bodegraven. Door exacte verplichte eisen aan de bewoners zijn 1000 tot 12.000 euro duurder uit per jaar. Dit accepteert de gemeente niet. Het kort geding dient donderdag 29 september. 

Deze zomer kreeg de gemeente Bodegraven-Reeuwijk van bewoners meerdere klachten over de huurovereenkomsten van deze woningen.

Het gaat om huizen voor mensen die net teveel verdienen voor een social huurwoning en te weinig om een hypotheek een huis te kunnen kopen. Na onderzoek is vast komen te staan dat het door Harlem Lake Investments B.V. aangeboden huurcontract op meerdere punten fors afwijkt van de afspraken zoals deze in de KRO met de Raad Bouwontwikkeling B.V. zijn afgesproken. Ook voldoet het aangeboden huurcontract niet aan het huurrecht.

Hierdoor wordt de gemeente ernstig benadeeld in haar streven minimaal 10% midden huurwoningen bij nieuwbouw te realiseren. Ook worden de toekomstige bewoners, die voor midden huurwoningen in aanmerking komen, ernstig benadeeld.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank