Emmaüs-kerken Bodegraven sluiten door stijgende energiekosten: bijna 40.000 euro

blank

De Bodegraafse Ontmoetingskerk en Lutherkerk sluiten deze winter noodgedwongen hun deuren. Het energiecontract loopt 31 december af, waarmee er bijna 40.000 euro extra boven op de energierekening komt. Om kosten te sparen vormt de Dorpskerk een opvangplek voor elf diensten.

blank


Met het aflopen van het energiecontract stijgen de jaarlijkse energiekosten van de protestante Emmaüs-gemeente van 17.000 euro naar 56.000 euro. Om kosten te sparen, besloot de kerkenraad de Ontmoetingskerk van 15 januari tot en met 26 maart te sluiten. Ook de Lutherkerk gaat dicht. Elf diensten vinden daarom plaats in de Dorpskerk.

Kerkenraadvoorzitter Koos Karssen toont zijn dankbaarheid naar alle meewerkende partijen. ‘’De situatie is vrij uniek. Het is bijzonder dat we zo snel tot een oplossing zijn gekomen. Dankzij het aanbod van wijkgemeente Hervormd Bodegraven, mogen wij onze zondagdiensten houden in de Dorpskerk. Hun bereidheid om te helpen doet ons goed. De Hervormde Kerk vervroegt hun dienst naar 9:00 uur. Onze dienst volgt om 11:00 uur.’’, legt hij uit. Het energiecontract van Hervormd Bodegraven loopt tot 2024.

‘’De Ontmoetingskerk gebruiken we enkel voor mogelijke rouw- en trouwdiensten. Daarnaast is ’t Anker beschikbaar voor momenten als Kinderkerk, avonddiensten, Songs of Praise en de Sunday Half Hour.’’, vervolgt Koos.

Koos vult aan; ‘’Het is flink aanpassen voor alle partijen. Gelukkig reageert haast iedereen begripvol en positief. Om te voorkomen dat we volgende winter in dezelfde situatie terechtkomen, beraden wij ons snel over verduurzaming en reductie van het energieverbruik.’’

Lees hier alles over de Kerstavonddienst op 24 december in de Dorpskerk!

Advertentie

blank