Energietoeslag in 2023

blank

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat ook in 2023 een energietoeslag van 1300 euro zal worden uitgekeerd aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft besloten de energietoeslag te gaan verhogen naar 140% van het sociaal minimum. 

blank


Wethouder Jan Leendert van den Heuvel legt uit: “Meer mensen zullen in aanmerking kunnen komen of een aanvraag doen voor het energietoeslag. Zo’n 1000 inwoners uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk hebben dit al reeds gedaan. Dit is veel meer dan verwacht. Als we de mogelijkheden gaan verhogen door de grens van het inkomen hoger te leggen dan komen er naar verwachting nog honderden mensen bij die een aanvraag zullen indienen. In opdracht van de gemeente controleert Ferm Werk of de aanvraag terecht is.”

Geduld

De inwoners dienen alleen nog even geduld te hebben. Op dit moment kan je deze helaas nog niet aanvragen. Samen met Ferm Werk is de gemeente druk bezig met de voorbereidingen. Ze vragen je nog even geduld te hebben. In het eerste kwartaal verwachten ze meer informatie te kunnen geven over de voorwaarden, hoe je dit kunt aanvragen en wanneer kan worden uitbetaald.

Houd daarvoor de website van website van Ferm Werk in de gaten. 

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank