Kerstbomen inzameling begonnen!

blank

Een leuke groene klus om het nieuwe jaar mee te starten! In de eerste dagen van het jaar zijn de kinderen al druk bezig met het inzamelen van kerstbomen in Bodegraven-Reeuwijk. Om te voorkomen dat de kerstbomen via het huisvuil worden aangeboden of in de plantsoenen en sloten terechtkomen, vraat de gemeente medewerking bij het inzamelen. De inzameling is dit jaar op woensdag 11 januari 2023 middags tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Voor elke ingeleverde kerstboom wordt € 0,50 betaald.

blank


Ophalen maar!

Zo is ook de 7-jarige Sem van Briemen met zijn skeelter en trouwe hond Reza op jacht naar Kerstbomen in de Dronenwijk in Bodegraven. Zijn moeder Bianca helpt hem een handje mee. ” We zijn gisteren begonnen en de teller staat nu op vijftien bomen. Vorig jaar deden we ook mee en toen stokte de teller op 40 bomen. Daar willen we dit jaar wel overheen”,aldus zijn moeder. 

Waar kan je met de bomen terecht?

Op woensdag 11 januari zamelt de gemeente kerstbomen in, tussen 13.00 en 15.00 uur. Voor elke ingeleverde kerstboom ontvangt u € 0,50. Wilt u niet zelf met uw boom naar de aanbiedplaats? Er zijn vast buurkinderen die hier een zakcentje mee willen verdienen en uw boom graag op komen halen. De ingeleverde kerstbomen worden zoveel mogelijk versnipperd.

U kunt terecht op de volgende adressen:

  • Bodegraven centrum, parkeerplaats Sportlaan
  • Bodegraven Vrije Nesse, parkeerplaats bij de Salvatorkerk
  • Bodegraven Vromade, parkeerplaats Indoorweg
  • Nieuwerbrug, parkeerplaats bij de brandweergarage
  • Driebruggen, brandweerkazerne De Groendijk
  • Waarder, Prins Bernhardstraat voor huisnummer 13 t/m 23
  • Reeuwijk Dorp, parkeerterrein RVC aan Kaagjesland
  • Reeuwijk-Brug, omgeving Winkelcentrum Westplein
  • Reeuwijk-Brug, tussen winkelcentrum Miereakker en de Rietgorsflat.

MEER DAN 20 KERSTBOMEN?

Heeft u (of uw kind) meer dan twintig kerstbomen verzameld? Dan komt de gemeente ze graag bij u thuis ophalen. Laat dit uiterlijk vrijdag 6 januari weten via een mailtje naar ghamstra@bodegraven-reeuwijk.nl onder vermelding van uw naam, adres, het aantal kerstbomen waar het om gaat en uw telefoonnummer. De kerstbomen worden dan op dinsdag 10 januari of woensdag 11 januari opgehaald. Hierover wordt u kort tevoren geïnformeerd.

Bron: Gemeente

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank