ESTO degradeert in zinderend duel.

Niet alleen de weersomstandigheden waren zinderend, maar ook de wedstrijd tegen Legmeervogels. De gelukkigste won in de strafschoppenserie. Toen was de stand na ruim 120 minuten 3-3 en dan resteert nog een kansspel dat de ploeg uit Uithoorn won.

De wedstrijd begon om 14.30 op een heel druk ESTOcomplex. Geruime tijd geleden was er op deze zaterdag al een groot jeugdtournooi gepland. De nacompetiewedstrijd moest daar afgelopen week aan worden toegevoegd. Een groot compliment voor de organisatie en het jeugdbestuur omdat dit allemaal vlekkenloos verliep. De wedstrijd van het vlaggenschip begon daardoor wel in een prachtige ambiance met helaas een teleurstellend resultaat.

Zoals de laatste weken steeds het geval ging ESTO prima uit de startblokken. Goed voetbal en een prachtige combinatie leverde in de 18e minuut een 1-0 voorsprong op dankzij een intikker van Coen de Groot. Er leek opnieuw geen vuiltje aan de lucht totdat in de 36e minuut een schot Legmeervogels langszij bracht. ESTO voelde kennelijk daarna de warmte en liet zich in blessuretijd verrassen voor de 1-2 achterstand.

Na rust was ESTO weer sterk aan de bal maar het duurde toch wel tot de 80e minuut voordat de gelijkmaker viel dankzij een lepe schuiver van   Pim de Visser. Het werd verlengen! Bepaald geen weelde op deze tropische dag. ESTO veerde op toen invaller Reduan Laghmani direct na  de start van het tweede deel verlenging de 3-2 binnenschoot. De overtuiging groeide dat behoudt in de 2e klasse binnen bereik was. In blessuretijd van de verlenging liet de scheidsrechter zich echter gelden door manmoedig een strafschop toe te kennen aan Legmeervogels. Ondanks felle protesten en de door hem op afstand geziene overtreding maar net binnen de 16 was. Zo eindigde dit zinderende duel en de competitie dus in een kansspel en degradatie voor ESTO naar de 3e klas.