Fractievoorzitter CDA Bodegraven-Reeuwijk Jan Vergeer politicus van het jaar

Jan Vergeer is verkozen tot politicus van het jaar! De fractievoorzitter van CDA Bodegraven-Reeuwijk boekte dit jaar al eerder een politieke overwinning, toen als grootste partij binnen de gemeenteraad. Jan is blij met de waardering en blijft gemotiveerd doorgaan met zijn werk. Er staat nog genoeg op de agenda! 
Alle raads- en commissieleden mochten anoniem stemmen voor hun politicus van het jaar. Deze tweede editie sleepte Jan Vergeer de titel dus in de wacht. Het afgelopen jaar heeft Jan allesbehalve stilgezeten. Belangrijke rollen binnen de formatie en zoektocht naar de nieuwe burgemeester én – niet te vergeten – de verkiezingen winnen als CDA-lijsttrekker, spelen volgens Jan dan ook mogelijk mee bij deze winst. 

‘’Met alle fractievoorzitters hebben we gesprekken gevoerd met de potentiële burgemeesters. Samen met Remco Tijssen leidde ik de vertrouwenscommissie. De gesprekssetting blijft speciaal; met twaalf man aan tafel interview je elke kandidaat. Over de aanpak lieten wij ons goed coachen. Dat heeft sterk bijgedragen aan de gesprekskwaliteit. Ik ben dan ook trots dat we zoveel tijd en aandacht hebben besteed aan het proces.’’, aldus Jan.

‘’Raadswerk kan intensief zijn’’, vertelt Jan. ‘’Het is mooi om zo te zien dat alle inzet gewaardeerd wordt. Ik win nu dan wel deze prijs, maar eigenlijk zie ik het als waardering voor alle raadsleden die zoveel tijd in het werk steken’’, gaat hij verder.

Jan blijft zich vol motivatie inzetten. ‘’Ik ben trots op wat we bereikt hebben. Zo ligt de fietsoversteek bij de Kluifrotonde nu als agendapunt bij de Tweede Kamer. Wij gaan door, houden vast en geven niet op! In het nieuwe jaar wil ik doorpakken op het financiële herstel va de gemeente. Het zijn geen gemakkelijke en populaire besluiten, maar het is tijd om verantwoordelijkheden te nemen. We moeten onze rug recht houden. Zo maken- én houden we de gemeente betaalbaar voor toekomstige generaties.’’

Foto: Dirk Jan Knol

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank