Gemeente denkt mee met huisartsen probleem in Bodegraven

blank

Per 1 juli heeft huisarts Van Dobben zijn werkzaamheden beëindigd. Ondanks vroegtijdige aankondigingen en inspanningen om een geschikte opvolger te vinden, is dit helaas niet gelukt. Zowel de huisarts als de gemeente betreuren deze situatie en zijn op zoek naar mogelijke oplossingen.

blank


Wethouder Dirk Jan Knol heeft contact opgenomen met andere huisartsen in Bodegraven, maar zonder succes. De praktijken zitten allemaal vol met patiënten. Hoewel er af en toe ruimte vrijkomt voor nieuwe patiënten, is dit bij lange na niet voldoende om alle andere patiënten op te vangen die ergens naartoe moeten.

“De hoeveelheid berichten in mijn mailbox is overweldigend,” geeft de wethouder aan. Hij erkent dat het de verantwoordelijkheid van de zorgverzekeraars is en niet van de gemeente, maar hij is bereid om mee te denken en te zoeken naar oplossingen.

Hoe kunnen we aantrekkelijker worden?

Veel huisartsen hebben op dit moment geen eigen praktijk meer, maar ze willen graag weer een eigen plek hebben om te werken. Als gemeente willen we graag tijdelijke ruimte beschikbaar stellen om dit probleem aan te pakken.

Er zijn gesprekken gaande met betrokken partijen om snel tot een passende oplossing te komen. De wethouder benadrukt: “Een huisarts is iemand met wie je een vertrouwensrelatie opbouwt. Het is een basisbehoefte in het zorgverzekerings-pakket en daarom willen we er alles aan doen om dit probleem op te lossen.”

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank