Gemeente houdt oproep voor onrust in Bodegraven nauwlettend in de gaten

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is op de hoogte van de oproepen op social media om vanavond te komen rellen. De gemeente volgt dit nauwlettend en heeft hierover contact met het Openbaar Ministerie en de politie. Een aantal potentiële relschoppers zijn in beeld en zijn inmiddels vanmiddag thuis al bezocht door de politie en tot rede gebracht. Verder is er contact met maatschappelijke organisaties die jongeren oproepen niet naar Bodegraven/Reeuwijk te komen vanavond.
Burgemeester Christiaan van der Kamp wil de inwoners en bedrijven van de gemeente op het hart drukken dat we er alles aan zullen doen om onregelmatigheden te voorkomen. Winkeliers wordt aangeraden hun winkel circa 15 minuten voor de winkelsluiting te sluiten, de lichten uit te doen en niet in het winkelpand achter te blijven. Ouders wordt gevraagd op hun tieners te letten en thuis te houden. De burgemeester laat weten dat deze oproepen niet bijdragen aan het oplossen van de covid-19 crisis. De burgemeester is blij over de vele initiatieven en reacties uit de samenleving om juist een heel ander geluid te laten horen. Hieruit blijkt dat onze inwoners niet gediend zijn van dit soort zaken en juist samen willen optrekken om het coronavirus eronder te krijgen.

Tegengeluid Jeugdwerk Bodegraven

 

Ondernemers

De BOV heeft de ondernemers vanmiddag op de hoogte gebracht door ze te waarschuwen voor eventuele ongeregeldheden in Bodegraven. 

Politie houdt vanmiddag al potentiële relschoppers aan 

Foto: Jeugdwerk Bodegraven
Bron Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

 X