Liveblog: Rust in Bodegraven-Reeuwijk

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk waarschuwde: er kan dinsdagavond onrust uitbreken in het dorp. Verschillende oproepen om bijvoorbeeld “herres te gooien” in Bodegraven deden de rondte op sociale media. ReBonieuws houdt de ontwikkelingen bij in deze liveblog.
22.02 Rustig gebleven in Bodegraven-Reeuwijk

Het is, ondanks de dreiging voor onrust die rondwaarde op sociale media, rustig gebleven in het dorp. De politie en jongerenwerkers waren uit voorzorg al eerder in de middag langs geweest bij verschillende jongeren. Ouders werd opgeroepen hun kinderen thuis te houden. Complimenten aan de politie, jeugdzorg en de ouders! 

21.00 Rustig in centrum

Vooralsnog is het rustig in het centrum. De politie blijft wel alert. Het is inmiddels 21.00, de tijd dat personen zonder geldige reden of verklaring binnen moeten blijven wegens de avondklok.

19.40 Politie gearriveerd op het Raadhuisplein

In navolging op dreigende onrust in Bodegraven komt de politie in actie. Deze verzamelt zich op het Raadhuisplein, met verschillende politiebusjes. De politie spreekt passanten aan en gaat in gesprek met jongeren. Ze verzoeken hen daarop naar huis te gaan. Ondernemers staan bij hun zaak om in de gaten te houden wat er gebeurt, en om hun zaak te beschermen. Verder is het rustig in het centrum. (Lees meer over de dreiging)

 X