Gemeenteberichten van week 43

Bekijk hier de gemeenteberichten van week 43. Klik op de kop om het volledige bericht te lezen.
Open je eigen en andermans wereld door pleegzorg

Vorig jaar hebben 23.272 jeugdigen voor korte of langere tijd bij pleegouders gewoond. Daarvoor hebben in totaal 16.717 pleeggezinnen zich vol verve ingezet. De laatste jaren stijgt het aantal pleegzorgkinderen en daarom is er continu behoefte aan extra pleegouders. In dit licht is de Week van de Pleegzorg van 28 oktober t/m 4 november zo belangrijk! “Het maakt niet uit of je oud, jong, alleen of samen bent. Ieder kind is anders en daarom zoeken we een heleboel verschillende soorten pleegouders. Voltijd, deeltijd, in de weekenden of doordeweeks. Er is meer mogelijk dan je denkt,” aldus Pleegzorg Nederland.

Coronanieuws

Vloersticker vestigt aandacht op coronaregels

Marlou Bink-Verkleij, één van de directeuren van VEPO Cheese uit Bodegraven, kreeg uit handen van wethouder Inge Nieuwenhuizen een vloersticker van de lokale coronacampagne (#booodahcheese) aangeboden. Hiermee steunt zij de lokale campagne om samen te vechten tegen corona.

Corona en de gemeentelijke dienstverlening

Door de coronamaatregelen is de dienstverlening aangepast. Wij blijven ons vanzelfsprekend voor u inzetten. De meeste medewerkers werken thuis. Afspraken maken op locatie is dan ook niet mogelijk. De gemeente wil haar medewerkers en ook u beschermen en het aantal contactmomenten beperken. Hiermee neemt de gemeentelijke organisatie haar verantwoordelijkheid om te helpen het coronavirus te bestrijden.

Vier lokale fietsenmakers bieden gratis controle aan

Veiliger fietsen met goede verlichting

Als het langer donker is, is het belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Op zaterdag 31 oktober is er een gratis controle en reparatie bij vier lokale rijwielzaken.

Gemeentegids

Het is de uitgever Akse Media die jaarlijks de (papieren) gemeentegids van Bodegraven-Reeuwijk samenstelt. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk wil duidelijk stellen dat dit magazine niet door de gemeente wordt uitgegeven en dus niet onder haar verantwoordelijkheid valt. Wanneer u vragen heeft over bijvoorbeeld offertes voor naams- of bedrijfsvermelding in deze gids of op fouten in de inhoud stuit, dan dient u zich direct tot deze uitgever van dit blad te melden.

Papierinzameling

Papier (en karton) zamelen we in onze gemeente apart in, gescheiden van restafval. Van oud papier wordt nieuw papier gemaakt en dat scheelt veel bomen.

 X