Geslaagd! Burgemeester en wethouders halen reanimatie diploma

Burgemeester Michiel Grauss en wethouders Robin Kersbergen, Elly de Vries en Jan-Leendert van den Heuvel deden afgelopen week mee met de Workshop Reanimatie met een AED. Ze leerden er hoe je iemand moet reanimeren en hoe je een AED hierbij gebruikt.
Wat nou als er iemand bij u in de buurt, op het werk of op straat een hartstilstand krijgt? Bij een hartstilstand is er acuut levensgevaar. Daarom is het belangrijk dat er direct wordt gestart met reanimeren. Wilt u ook leren reanimeren? Een training kan al in 4 uur. Kijk op rodekruis.nl/ehbo

Met een AED, een Automatische Externe Defibrillator, wordt er vastgesteld of er sprake is van acuut hartfalen of dat er een verstoring is van het hartritme. Bij een verstoring geeft het AED-apparaat één of meerdere krachtige stroomstoten om het hart weer in een normaal ritme te krijgen. 

Tijdens de workshop oefenden de burgemeester en wethouders, na een uitgebreide theorieles, het reanimeren en het gebruik van een AED met een oefenpop. Aan het einde van de workshop waren alle deelnemers geslaagd en kregen ze een officieel diploma. 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank